Alp Şen'in iy'ilik' bahçesi açılıyor!..

"...Sevgili torunum Alp, eğitim gördüğü ENKA Okulları’nda, biyoloji öğretmeninin önderliğinde, arkadaşlarıyla birlikte değerli bir proje için yola çıkmıştı."

Alp Şen'in iy'ilik' bahçesi açılıyor!..
Milliyet'ten Nazlı Mengi'nin bugünkü yazısı...

Alp Şen, gerçek bir meleğe dönüşmeden öncesinde de, gencecik yaşına rağmen büyük bir duyarlılıkla ilik nakli bekleyen hastalar için yardım çalışmaları yapan bir iyilik meleğiydi. Öğretmeni Ceyda Yılmaz ve arkadaşlarıyla birlikte kurduğu büyük hayal kendisi için değil, ilik ihtiyacındaki hastalar içindi ve “Enka iyİLİK Projesi” ismiyle hayallerini gerçekleştirmeye başladılar.

Projenin bugün geldiği noktayı Alp’in dedesi Ali Şen şöyle anlatıyor:

“Sevgili torunum Alp, eğitim gördüğü ENKA Okulları’nda, biyoloji öğretmeninin önderliğinde, arkadaşlarıyla birlikte değerli bir proje için yola çıkmıştı. Ortak hayalleriyle peşine düştükleri bu projenin ismi ‘Enka iyİLİK Projesi’ydi. İlik nakli bekleyen hastalar için hepimizi etkileyen duyarlılıkla harekete geçtiler. Bu yolda güzel işler başardılar. Alp’in bu inancını devam ettirerek ilik nakli bekleyen çocuklarımıza, insanlarımıza yardım eli uzatabilmek için geçen yıl, Alp Şen Vakfı’nı kurduk. Vakfımız şimdi sağlanan bağışlar sayesinde, İstanbul Tıp Fakültesi Alp Şen Doku Tipleme ve Genetik Araştırma Laboratuvarı’nı hayata geçiriyor. Böylece ilk kez İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası bir laboratuvara kavuşuyor. Laboratuvar haftada 100 ila 300 arasında doku tipleme analizi gerçekleştirerek çok daha fazla sayıda hasta
için umut ışığı olacak.”


İlik naklinde çok büyük bir adım

Ali Şen’in cümlelerini okurken de, şimdi buraya yazarken de hissettiklerimin yoğunluğundan tüylerim ürperdi. Alp’in ‘iyİLİK’ hayallerinin devamını getirmek için durmaksızın çalışan Ali, Begüm ve Adnan Şen; ne kadar kocaman kalpli bir aileler ki, yaşadıkları derin acıya rağmen ilk günden beri bu dev yardım projesi için uğraşıyor ve Alp’in adıyla, ilik nakli bekleyen hastalara umut ışığı oluyorlar. Onlara bakınca, Alp’in güzel yüreğinin, duyarlılığının ve yardımseverliğinin nereden geldiğini de görüyoruz.

İstanbul Tıp Fakültesi “Alp Şen Doku Tipleme ve Genetik Araştırma Laboratuvarı” 24 Mayıs Salı günü hizmete giriyor. Laboratuvar, uygun kemik iliğinin analiz edilmesi sürecinde yaşanan en büyük problemlerden biri olan doku tipleme analizi testlerini yapmaya imkan tanıyacak ve böylece İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası, çok daha fazla sayıda hastaya umut verecek kapasiteye ulaşacak.

Alp’in ektiği iyİLİK tohumları şimdi koskoca bir orman olma yolunda ilerliyor. Melek Alp’in ‘iyİLİK Bahçesi’ ihtiyacı olan tüm hastalara şifa getirsin inşallah...

(NAZLI MENGİ / MİLLİYET GAZETESİ)