Altay'a yasak geldi!

Şampiyonluğa koşan siyah-beyazlı ekip Kızılcabölük deplasmanında taraftar desteğinden yoksun olacak.

Altay'a yasak geldi!
Yeni Asır'dan Murat Arabacı'nın haberine göre Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta önceki gün Çorum Belediyespor'u 2-1 yenerek, lider Sancaktepe ile arasındaki puan farkını 5'e indiren ve şampiyonluk iddiasını güçlendiren Altay, pazar günü Kızılcabölük ile deplasmanda oynayacağı maça büyük bir hırsla hazırlanırken, şok bir haberle sarsıldı. Denizli Tavas İlçe Güvenlik Kurulu, güvenlik gerekçesiyle Altaylı taraftarlara bu maç için yasak getirdi. Kurulun aldığı karar, pazar günü Denizli'ye akın etmeye hazırlanan siyah beyazlılarda şok etkisi yaptı.

YÖNETİM İTİRAZ EDECEK

Altay'ın bu sezon başında Türkiye Ziraat Kupası'nda Kızılcabölükspor deplasmanında oynayıp 5-2'lik skorla elendiği karşılaşmanın ardından iki kulüp taraftarları arasında gerginlikler yaşanmıştı. İzmir'de 27 Kasım 2016'da Altay'ın ligde 3-0 galip geldiği karşılaşmada da gerginlik yine devam etmişti. Kararın bu iki maçta yaşanan gerginliklerden dolayı alındığı öne sürüldü. Altay yönetiminin kararın değişmesi için başvuru yapacağı belirtildi.

İNANIYORUZ MUTLAKA BAŞARACAĞIZ

Altay'da Çorum galibiyetinin ardından moraller tavan yaptı. Kalan 4 maçta Play Off Grubu'ndaki Kocaelispor, Altay ve Çorumspor'la karşılaşacak lider Sancaktepe'yle puan farkının 5'e düşmesi sonrasında Altay teknik patronu Cüneyt Biçer, "Çok çalışıyoruz, çok inançlıyız, çok istiyoruz, bunu da başaracağız. Öyle ya da böyle, Altay 2. Lig'e çıkacaktır. Bunu da her şeyimizle hakkediyoruz. Sezonun bitimine 1 maç kala İstanbul'daki Sancaktepe karşılaşmamız bir finalimiz olabilir" mesajını verdi.

Hacizi başkan engelledi

Yeni Asır'dan Eray Arpaşin'in haberine göre ise Altay, Çorum maçı öncesinde haciz şokuyla sarsıldı. 2012'de Ömer Hızlıok'un başkanlığı döneminde anlaşmalı olduğu bir özel güvenlik firması, 117 bin TL alacağı için takım formalarına ve hasılata haciz işlemi uygulatmak istedi.

Haciz memurları ve şirket avukatı statta malzemelere el koymak isterken, son anda devreye giren Başkan Özgür Ekmekçioğlu, 1 hafta içinde borcu ödeme sözü verdi. Kulübün geçmiş dönemlere ait yaklaşık 18 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Başkan Ekmekçioğlu, "Tüm engellemelere rağmen Alsancak Stadı'na da kavuştuktan sonra mali şampiyonluğa da ulaşacağız. Borçları 7 yılda sıfırlayacağız" dedi.
Konular Spor Haberleri