Amerika'da büyük dehşet!

ABD’de iki polisin siyahî Joseph Mann’i önce arabayla ezmeye çalışıp, başaramayınca 14 el ateş ederek öldürdüğü görüntüler ülkeyi karıştırdı.

Amerika'da büyük dehşet!
Polis araçla ezemeyince silahla vurdu!

Sabah'ta yer alan habere göre ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Sacramento kentinde iki polisin, akıl hastalığı nedeniyle nöbet geçiren siyahî Joseph Mann'i vurarak öldürmesinin yankıları sürüyor.

Polisin yayımladığı video görüntüsünde Randy Lozoya ve John Tennis adlı iki polis memurunun, araçlarıyla evsiz adamı iki kez ezerek öldürmeye çalıştığı ortaya çıktı. Polislerin adama nedensiz yere hakaret ettiği duyulan video kayıtlarında, 50 yaşındaki Mann'in polislerden kaçmayı başardığı görülüyor.

Polislerin birbirini adamı ezmek için teşvik etmesi de şaşırtıyor. Polislerden biri, aracı süren memura, "Onu ezmek istiyorum, şu iki adamdan birini takip et" diyerek hedef gösteriyor. Zalim girişimlerinin ardından başarılı olamayan polisler aracı durduruyor ve çaresiz adamı öldürmek için amansız bir kovalamacayı başlatıyor. Polislerin Mann'i öldürmek için tam 14 kez ateş ettiği duyuluyor. 11 Temmuz'da gerçekleşen acımasız cinayette Mann'in en az 14 kurşun yarası aldığı bildirilmişti.

Amerika'da büyük dehşet!