Amerikalı bir koca, iki resmi nikahlı eş!

ABD’li emekli yarbay ile 2001'de evlenen Williams, mirastan pay almak isteyince 9 yıl önce ölen eşinin başka bir Türk ile evli olduğunu öğrendi.

Amerikalı bir koca, iki resmi nikahlı eş!
Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine göre emekli olduktan sonra Irak’ta NATO’ya bağlı taşeron firmalarda görev yapan ABD’li yarbay John Arthur Williams, Türkiye’de tanıştığı ve özel bir TV’de yapımcı olan Ayşe Williams ile 2001 yılında İzmir’de evlendi. 2010 yılında John Arthur Williams vefat edince eşi Ayşe Williams, mirasını almak için ABD resmi makamlarına başvuruda bulununca hayatının şokunu yaşadı.

İKİNCİ EŞ KONUŞTU

Resmi kurumlar John Williams’ın eşinin başka bir kadın olduğunu belirterek bu talebi reddetti. Eşinin evliliklerinden sadece 4 yıl sonra yine bir Türk ile evlendiğini öğrenen Ayşe Williams, hukuk mücadelesi başlattı. Mahkeme ikinci eşe yazı yazdı. ABD’de yaşayan ikinci eş, “John, evli olduğunu söyledi ama boşanma aşamasında olduklarını belirtti. Ben de inandım. Gerçek eşi benim” dedi.

Ayşe Williams’ın avukatı Sima Bektaş, “Dava sonucuyla beraber Ayşe hanımın sahip olduğu ve yıllarca alamadığı tüm medeni haklarını ve miras haklarını tekrar elde etmesini amaçlamaktayız. Mevcut düzende Türkiye’de evlenen birinin yabacı eşi, başka bir ülkede evlilik yapması durumu söz konusu olabilmektedir” dedi. 

İKİ AYRI KİMLİĞİ VARMIŞ

Ayşe Williams, nüfus müdürlüğünün iki resmi evliliği de kayıtlara geçirmesinin nedeninin, eşinin kimlik ve doğum belgesinde baba adlarının farklılığından kaynaklandığını söyledi. Kayıtlara göre Williams’ın eşi kendisiyle olan evliliğini, kendisini evlatlık olarak büyüten kişinin üzerine kayıtlığı olduğu kimlik bilgileriyle yapmış. John Arthur Williams ABD’deki ikinci evliğini ise biyolojik babasının bilgilerinin olduğu doğum belgesiyle yapmış.