Angela Merkel'i eriten diyet!..

Almanya Başbakanı Angela Merkel 5 ay önce geçirdiği kayak kazası sonrası doktor tavsiyesiyle başladığı 'havuç' diyetiyle 10 kilo zayıfladı.

Angela Merkel'i eriten diyet!..

Sabah'ın haberine göre Almanya Başbakanı Angela Merkel'in (59) geçtiğimiz aralıkta İsviçre'deki kayak kazasından sonra başladığı havuç diyetiyle şimdiye kadar 10 kilo verdiği ortaya çıktı. Kayak yaparken düşüp, sol kalça kemiğini kıran ve sonrasında 3 haftalık randevularını iptal eden Merkel'in koltuk değnekleriyle gezmeye başladığı dönemde 'havuç' diyetine başladığı öğrenildi. Merkel, doktor tavsiyesi üzerine daha önce parti toplantılarında içinde peynir bulunan sandviçleri yemeyi bıraktı. Almanya Başbakanı, 5 aydır masasında sürekli soyulmuş ve dilimlenmiş havuç, sarı, yeşil ve kırmızı biber ile pırasa bulunduruyor. Merkel'in açlığını başta havuç olmak üzere çiğ sebzelerle yatıştırdığı belirtildi.

"BAŞBAKAN ÇOK DİSİPLİNLİ"

Merkel'in partisi CDU'dan Klaus Schüler (57), "Başbakan çok disiplinli. Diyete başladığı günden bu yana meclisteki parti toplantılarında içinde yağlanmış ekmek bulunan tepsileri görmek dahi istemiyor" dedi. Merkel'in 10 kilo vermesinin son Amerika gezisinde dışarıya çok olumlu yansıdığı, Almanya Başbakanı'nın eskiye göre daha sportif ve enerjik yansıdığı belirtildi.