Ankara Numune Hastanesi yandı!..

Ankara Numune Hastanesi'nde dün gece saatlerinde başlayan yangın büyük bir paniğe neden oldu. Hastalar kısa süre içinde başka bölümlere tahliye edildi...

Ankara Numune Hastanesi yandı!..
Hürriyet'te yer alan habere göre Ankara'daki itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmaları sonrasında ise yangın kontrol altına alındı, söndürüldü ve soğutma çalışmaları başladı. İtfaiye ekiplerinin ve tanıkların iddiasına göre yangının sebebi hastane çatısına düşen bir yıldırım...

Alınan bilgiye göre, Altındağ'da, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin B Bloku'nun çatı katında dün saat 22:00 sularında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.              

Yangında ölen ya da yaralananın olmazken, tedbir amaçlı B Bloku'ndaki yaklaşık 100 hasta diğer bölümlerdeki polikliniklere aktarıldı.              

Bu arada, kentteki çok sayıda çekicinin, hastane bahçesinde park halinde bulunan araçların kaldırılması için bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı ise geç saatlerde yaptığı açıklamada, yangının tamamen söndürüldüğünü bildirdi. Bakanlık açıklamasında ayrıca, "Beyin Cerrahi ve Üroloji servislerindeki 100’e yakın hasta, hastane içerisindeki başka bölümlere tahliye edilmiştir. İhtiyaç duyulması halinde çevredeki hastanelere nakilleri sağlanacaktır" denildi.

32 ARAÇ 60 PERSONEL

Yangına Ankara itfaiyesinin 32 araç ve 60 personelle müdahale ettiği öğrenildi.

YAKLAŞIK 2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Ankara itfaiyesinin 32 araç ve çok sayıda itfaiye personeliyle yaptığı müdahaleden yaklaşık 2 saat sonra Numune Hastanesi'ndeki yangın kontrol altına aldı ve söndürmeyi başardı. Daha sonra ise hastanenin B Blok çatısında itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı.

YANGININ NEDENİ YILDIRIM MI?

Öte yandan basın mensuplarına bilgiler veren itfaiye çalışanları ve hastalar yangın başlamasından kısa süre önce çatıdan 'büyük bir gürültü' geldiğini, yangının sebebinin çatıya yıldırım düşmesi olabileceğini iddia ettiler.