Ankara'da 'böcek' operasyonu!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazları ile ilgili operasyon başlatıldı.

Ankara'da 'böcek' operasyonu!..
İHA'nın haberine göre Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazları ile ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Duran Çetin’in talimatıyla polis operasyon gerçekleştirdi.

15 kişi hakkındaki gözaltı ve arama kararı doğrultusunda zanlıların ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı öğrenildi.

İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında;  Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah saat 06.00'da Ankara,  Diyarbakır, İstanbul, Karabük ve Yozgat'ta eş zamanlı operasyonlar yapıldı. 

Operasyonlar kapsamında Ankara'da 6, İstanbul'da 1, Diyarbakır'da 1, Yozgat'ta 2,  Karabük'te ise 1 olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı.  Dördüncü sınıf  emniyet müdürü, müstafi Serhat D. ise yurt dışında bulunduğu için gözaltına  alınamadı ancak evinde arama yapılıyor.  "Casusluk" suçlamasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına  alınan kişiler şöyle :

-1. sınıf emniyet müdürü M.Y. Eski Başbakanlık Koruma Daire  Başkanı olan M.Y., şu an itibarıyla Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görev  yapıyor.

-1. Sınıf Emniyet Müdürü Z.B. Başbakan Erdoğan'ın eski koruma  müdürü olan Z.B, şu an Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında çalışıyor.

 -3. Sınıf Emniyet Müdürü A.Ö.. İstihbarat Dairesi Başkanlığında  çalışan A.Ö., şu an itibarıyla A. Gaffar Okkan PMYO'da görev yapıyor.

 -4. Sınıf Emniyet Müdürü S.D. Eski Başbakanlık Koruma Daire  Başkanlığı personeli olan S.D., Emniyet'ten istifa etti. Yurt dışında olan S.D., bu nedenle gözaltına alınamadı.

 -4. Sınıf Emniyet Müdürü S.Z. İstihbarat Dairesi  Başkanlığında çalışan Z.S., şu an itibarıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünde  görev yapıyor. Evinde bulunamadı, evinde olduğu öğrenildi.

 -Emniyet amiri görevinden ihraç edilen A.T..  Başbakanlık  Koruma Daire Başkanlığında çalışan A.T. meslekten ilişiği kesildi.

 -Komiser E.Ç.. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan E.Ç.,  Ankara Gölbaşı ilçesinde görevine devam ediyor.

 -Başpolis Memuru İ.S. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube  Müdürlüğünde görev yapıyor.

 -Polis memuru H.B.Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube  Müdürlüğünde çalışıyor.

 -Polis memuru H.Y., KOM Daire Başkanlığında çalışırken, Hakkari  İl Emniyet Müdürlüğüne nakledildi.

 -Polis memur S.S., Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve  İnceleme Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.
 
 -Polis memuru İ.U. İstihbarat Dairesi Başkanlığından,  Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne tayin edildi.