Ankara'da Bylock baskını

Ankara’da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında “ByLock” kullandığı tespit edilen, kapatılan özel öğretim kurumlarının yöneticilerinin de bulunduğu 124 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı baskınlarla örgütün üst yönetimiyle irtibatlı 59 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da Bylock baskını
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Ankara merkezli 6 ilde “ByLock” kullandığı tespit edilen, aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan örgütün özel okullarından yöneticilerin de olduğu 124 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandığı belirlenen ve aralarında 22’si KHK ile ihraç edilmiş 36 Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı çalışanı, 33’ü eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu çalışanı ve 55’i FETÖ ile bağlantısı nedeniyle KHK ile kapatılan özel eğitim kurumlarının yöneticisi 124 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ’CÜLERLE İRTİBATLILAR

Operasyonda 59 kişinin Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi. Bu kişilerden bazılarının “ByLock” kullanıcısı olmasının yanı sıra Bank Asya’da hesabının bulunduğu ve FETÖ üst yönetimiyle irtibatlı olduğu da tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Kayseri’de FETÖ soruşturması kapsamında aralarında eski Fazilet Partisi ve Saadet Partisi il başkanının da bulunduğu 8 avukat gözaltına alındı.

AVUKATLAR YAKALANDI

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen Kayseri Barosu avukatlarından, eski Fazilet Partisi ve Saadet Partisi il başkanı Mustafa A. ile F.K, H.H.A, H.Ş, K.B.Ö, N.B.K, N.K. ve S.A’yı gözaltına aldı, S.D. adresinde bulunamadı.