Ankara'dan acı haber: 1 polis şehit oldu

Ankara'nın Gölbaşı İlçesinde , polis uygulama noktasında durdurulan şüpheli bir araçtan polise ateş açıldı.

Ankara'dan acı haber: 1 polis şehit oldu
Milliyet'in haberine göre Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde durdurulan yolcu  otobüsündeki kimlik kontrolü sırasında şüphe üzerine araçtan indirilen kişinin  kaçması sırasında açılan ateş sonucunda bir polis memuru şehit oldu. Ankara Emniyetinden yapılan açıklamaya göre şehit olan polisin kaçan bir kişinin kovalanması sırasında açılan uyarı atışında kazaen vurularak şehit olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Siirt-İstanbul seferini yapan 56 AP 616 plakalı  yolcu otobüsü, Gölbaşı girişindeki güvenlik noktasında polis ekiplerince  durduruldu.Yolcuların kimlik kontrolü yapıldığı sırada 39-40 numaralı koltuklarda  oturan biri kadın iki kişinin durumlarından şüphelenildi. Bunun üzerine sivil  polis ekipleri şüphelilerden erkek olanından el çantasını alarak aşağıya inmesini  istedi.

Otobüsten inen kişi, üstünde bulunan silahı çıkararak ateş edip yolun karşı şeridine doğru kaçtı. Bu sırada vurulan ve kimliği henüz belirlenemeyen polis memuru ağır yaralandı.Yaralı polis, yoldan geçerken durdurulan bir araçla Gölbaşı Devlet  Hastanesine kaldırıldı. Söz konusu polis memuru, hastanede yapılan müdahalelere  rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da Gölbaşı ilçesine gelerek  hastanede ve olay yerinde yetkililerden bilgi aldı.

Olay sonrası bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi.

ANKARA EMNİYETİNDEN 1 POLİSİN ŞEHİT OLDUĞU OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Gölbaşı'nda bir otobüste yapılan kontrol sırasında kaçan bir kişinin kovalanması sırasında açılan uyarı atışında bir polisin kazaen vurularak şehit olduğunu açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sabah 05.00 sıralarında Gölbaşı sanayi uygulama noktasında durdurulan bir otobüste yapılan kontrol esnasında durumundan şüphelenilerek araçtan indirilen bir şahsın kontrol noktasından kaçmaya çalıştığı kaydedildi. 'Dur' ihtarına uymayan şahsın yakalanmasına yönelik kovalamaca esnasında yapılan uyarı atışında bir polisin kazaen vurularak şehit olduğu kaydedildi.

Öte yandan kaçan şahsın yakalandığı öğrenildi.