Anne ve babasını silahla rehin aldı!..

Ankara’da psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen bir şahıs, silahla anne ve babasını rehin aldı. Şahsın bir anlık dalgınlığından faydalanan anne kendisini balkona, baba ise bir odaya kilitledi. Emniyet güçlerinin yaklaşık 6 saatlik çalışması sonucu şahıs ikna edilerek binadan çıkartıldı.

Anne ve babasını silahla rehin aldı!..
CİHAN'da yer alan habere göre olay, Sincan ilçesi Ahi Evran Mahallesi Bahçe Sokak’ta meydana geldi. Uzun süredir psikolojik tedavi gördüğü, iki ay önce de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden çıktığı öğrenilen Evren Karakaş, saat 21.00 sıralarında anne ve babasını pompalı tüfek ile rehin aldı. Komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri şahsı ikna etmeye çalıştı. Uzun süren ikna çabaları sonuç vermeyince olay yerine özel harekat polisleri çağrıldı. Şahsın silahlı olması nedeniyle bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, sokağı insan ve araç trafiğine tamamen kapattı. Sincan itfaiyesi de olay yerine gelerek evin tam altına şişme branda gerdi.

Bu sırada Evren Karakaş’ın bir anlık dalgınlığından faydalanan anne Karakaş kendisini salonun balkonuna, baba Hüseyin Karakaş ise arka odaya kilitledi. Olay yerinde hazır bekleyen itfaiye aracı ile anne Karakaş mahsur kaldığı balkondan kurtarıldı. Bu sırada keskin nişancı bir özel harekat polisi de itfaiye aracının merdiveniyle en üst katta bulunan dairenin karşısında hazır bekledi.

Yaklaşık 6 saatlik ikna çabalarının ardından Evren Karakaş ikna olarak dairenin kapısını açmaya karar verdi. Dairenin kapısının açılmasıyla apartmanda hazır bekleyen özel harekat polisleri Evren Karakaş’ı etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Karakaş’ın etkisiz hale getirilmesinin ardından baba Karakaş da saklandığı odadan çıkartıldı. Gözaltına alınan Evren Karakaş polis aracıyla Sincan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.