Annesini '100 bin liralık kredi' için mi öldürdü?

Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı 29 Ekim’de vatandaşlar, Muğla'daki bir arazide ceset buldu. Olay yerine giden ekipler, cesedin 72 yaşındaki Nermin Gözer’e ait olduğunu belirledi.

Annesini '100 bin liralık kredi' için mi öldürdü?
Yeni Asır'dan Mehmet Akyar'ın haberine göre 29 Ekim 2016 tarihinde hava karardıktan sonra polise, Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Düğerek Mahallesi'ndeki bir tarlada ceset bulunduğu ihbarı geldi. Cesedi gören vatandaşlar, Karabağlar Yaylası Hafız Gürün Çıkmazı Sece mevkiindeki arazide gördükleri cesedin belden aşağısının yanmış olduğunu bildirdi. Saat 23.00 sıralarında olay yerine ulaşan Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cesedin 72 yaşındaki Nermin Gözer'e ait olduğunu belirledi.

KAZA GİBİ GÖRÜNÜYORDU

Polis, araziye güvenlik şeridi çekerek giriş ve çıkışları kapattı. Olay yerine Muğla Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri ile Cumhuriyet savcısı geldi. İlk belirlemelere göre, yaşlı kadın çevredeki kuru otları bir araya toplayarak ateşe vermiş, ancak rüzgarın etkisiyle eteğinin paçaları tutuşmuştu. Alevleri söndürmeye çalışmış, ama başaramamıştı. Yapılan incelemenin ardından Gözer'in cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayın "kaza" olmadığını düşünen cinayet bürosu polisleri, yaşlı kadının cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimalini değerlendirerek, soruşturma başlattı. Bir yandan delilleri toplayan ekipler, diğer yandan çevredeki vatandaşların ifadelerini aldı, görgü tanıklarını dinledi. Ama ilk etapta herhangi bir sonuca ulaşamadı, yaşlı kadının neden öldüğü belirlenemedi.

BANKADAKİ 40 BİN LİRA

Bunun üzerine soruşturma genişletildi, kadının ilişkileri mercek altına alındı. Nermin Gözer'in ölümünden bir süre önce büyük oğlu İ.G'nin eşinden ayrıldığı ve annesinin evine taşındığını öğrenen ekipler, bir de banka hesabındaki 40 bin lirasını ölmeden hemen önce çektiğini belirledi.

TELEFON SİNYALİ

Olayın üzerinden beş ay geçmişti ve ekipler, hafta sonu aralarında üç oğlu ve bir torununun bulunduğu yedi kişiyi gözaltına aldı. Aralarından biri, İ.G'nin maddi olarak zor durumda bulunduğunu, annesinin bankadaki parayı onun için çekmiş olabileceğini söyledi. Üstelik yaşlı kadına bankadan 100 bin lira kredi çekmesi için baskı yapmıştı. Önce kabul eden Gözer, sonra fikrini değiştirdi. İddialara göre İ.G, annesinin kredi çekmekten vazgeçtiğini duyunca çılgına döndü. Tarlada tartıştığı annesini öldürdü. Olaya kaza süsü vermek için de yaktı, cesedin bazı parçalarını da araziye gömdü. Ekipler, o parçaları bulabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. İ.G. ise annesini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı.