Annesini babası öldürdü o da 87 gündür savaşıyor!

Bilecik’te annesi hamileyken babası tarafından öldürülen bebek 87 gündür yaşam savaşı veriyor. Bebeğin halaları, Mustafa’yı nüfuslarına almak istediklerini bildirdi.

Annesini babası öldürdü o da 87 gündür savaşıyor!
Vatan'dan Esra Can Sinav'ın haberine göre Bilecik’te 16 Haziran’da uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Hüseyin Kartal, 8 aylık hamile eşi Melike Kartal Kaygın’ı bıçakladı. Kendini ihbar eden Kartal cezaevine girerken, hamile kadın hayatını kaybetti. Bebek ise sezaryenle alındı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından bebek Isparta’da özel bir hastaneye sevk edildi. 87 gündür solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren bebeğe dedesi Muhammed Mustafa isminde kimlik çıkarttı. Hamile eşini öldüren Hüseyin Kartal’ın kız kardeşleri, “Adli sürecin ardından yeğenimizi alacağız” dedi.

Bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Dr.Tuncay Özfidan, “Şuanda kilosu 3 kilo 340 gram. Durumu hâlâ kritik. Solunum cihazından ayırdığımız zaman fenalaşıyor. Beyin hücreleri öldüğü için ileriki yaşamını etkileyecek hasarlar kalabilir. Ne zaman makineye ihtiyacı olmadan sağlığına kavuşur bilmiyoruz. 87 gündür yaşam savaşı veriyor” ifadelerini kullandı.

Öldürülen Melike Kartal’ın babası Mehmet Kaygın bu zamana kadar çocuğu hiç görmediğini söyledi.

Kaygın şunları ifade etti: “Bu adam benim kızımı torunumun gözü önünde öldürdü. Torunum Hüseyin annemi öldürdü diyor. O bebeğe bakmak için yanımıza alamayız. Annesini öldüren adamın çocuğuyla onu nasıl aynı evde tutarım?”

Konuyla ilgili olarak Isparta İl Sağlık Müdürlüğü olayın adli bir vaka olduğunu bu yüzden mahkeme sonucuna göre bebeğin durumunun belli olacağını belirtti.