Antalya felaketi yaşadı

Son 37 yılın en fazla yağışını alan Antalya'da selin yerle bir ettiği Haskızılören köyünde sulara kapılarak kaybolan 6 kişiden 4'ünün cansız bedenine ulaşıldı.

Antalya felaketi yaşadı

Hayatını kaybedenlerin Hasan Bulut, Fatma Kutlu ve Ayşe Beşbaş olduğu tespit edildi. 80 yaşlarında olduğu tahmin edilen diğer erkek cesedinin ise kimliği belirlenemedi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya Valiliği’ne 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi. Yardım, acil ihtiyaçların karşılanmasında kullanılacak. Bu arada selin vurduğu Haskızılören’de felaketten geriye ağıtlar kaldı. Onlarca evin yanı sıra sağlık ocağı, kooperatif binası ve atölyelerin yıkıldığı köyde canlarını kurtaranlar, ölen yakınlarının ardından gözyaşı döküyor.

Antalya’da etkili olan fırtına en çok Serik ilçesinin Gebiz beldesine bağlı Haskızılören köyüne zarar verdi. 300 haneli köyde 30’un üzerinde ev harabeye döndü. Sel sularına kapılan 6 kişi kayboldu. Dün sabah günün ilk ışıklarıyla başlayan arama çalışmalarına, gönüllülerle beraber Afyonkarahisar ve Konya’dan gelen 30 kişilik ekip, 40 kişilik orman işçisi ile beraber yaklaşık 100 kişi katıldı. Özel İdare ve diğer kurumlardan 40 iş makinesi kurtarma faaliyeti yürüttü. Çalışmalar sonucunda cesetlerden biri köyün 11, diğeri ise 33 kilometre aşağısında bulundu. Ekipler öncelikle duvarı yıkılan köy okulunda temizliğe başladı. Temizliğin ardından okul, yardımların ulaştırılması ve kurtarma çalışmalarında koordinasyon merkezi olarak kullanılacak. Felaketten etkilenen bir diğer köy Pınargözü’nden ise selden geriye enkaz yığını kaldı. Bölgeye hâlâ elektrik verilemiyor.

Sel felaketi, Haskızılören köyüne tarifi imkânsız acılar yaşattı. Selde kardeşi, onun eşi ve kızını kaybeden Durkadın Kutlu, "5-10 dakika daha evde oyalansak biz de gidiyorduk." dedi. Kayıplardan Hasan Bulut’un oğlu Rasim Bulut da, "Komşulardan ikisini kurtardık ama babamı kurtaramadık." diye konuştu.

Melahat Yetkin ise şunları söyledi: "Sürekli şehadet getirerek Allah’a yalvardım. Eşimi evden çıkaramadım. Onu da bırakıp gidemedim. Komşularımın yardımıyla kurtulabildik." Köylerindeki 6 kayıptan 4’ünün kendi ailesinden olduğunu belirten Mehmet Şükrü Toklu, "Ölenlerden biri amcam. Diğerleri dünürümüz, gelinimiz ve yeğenimiz. Acımız büyük. Burası güzel bir beldeydi ama tarihten silindi." diye konuştu.

Toklu, Çukurca mevkiinde 4 kayınbiraderinin ise hâlâ mahsur olduğunu kaydetti.