Antalya felaketi yaşıyor!..

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, dün akşamdan beri süren sağanak yağış ve fırtınadan dolayı, Antalya'nın Serik ilçesi Gebiz beldesinde 6 kişinin kayıp olduğunu ihbarını aldıkların söyledi.

Antalya felaketi yaşıyor!..

Vali Altıparmak incelemelerde bulunmak için gittiği Gebiz'e bağlı Abdurrrahmanlar köyü Azaplar mahallesinde, açıklamalarda bulundu. Vali, Serik'in Gebiz beldesine bağlı Haskızılören köyünde 3 evin yanı sıra 3 köprü ve 2 menfezin yıkıldığını bildirdi. Yine aynı köyden 6 kişinin kayıp olduğu ihbarını aldıklarını belirten Vali Altıparmak, köprülerin yıkık olması sebebiyle karadan ulaşımın yapılamadığını belirtti. Karadan ulaşım için Köprüleri bay-pas etmeye çalıştıklarını vurgulayan Altıparmak, Orman Bölge Müdürülüğü ve Sahil Güvenliğe ait 2 helikopterle bölgeye yardım ulaştırmaya çalıştıklarını bildirdi. Şuana kadar 25 kişinin kurtarıldığını bildiren Vali Altıparmak, 1000 dekar alanın sular altında bulunduğunu açıkladı.

Bu arada vatandaşlarında kendi imkanlarıyla kurtarma çalışmalarına katıldığı gözlendi. Abdurrahmanlar köyü Azaplar mahallesinde mahsur kalan 22 kişi vatandaşlarca kurtarıldı.

Antalya'ya son 37 yılın rekor yağışı

Yağışlı hava Antalya'da hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken dün gece rekor oranda yağış miktarı ölçüldü.

Antalya'ya dün gece metrekareye 300 kilogram yağmur yağdı. Bu rakamın en son 37 yıl önce ölçülen rekor yağıştan yaklaşık 70 kilogram daha fazla olduğu açıklandı.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman dün gece metrekareye düşen yağış miktarının 300 kilogramı olarak ölçüldüğünü belirterek, bu rakamın 1974 yılında ölçülen 232 kilogramlık yağıştan sonra rekor yağış olduğunu söyledi. Vatandaşları etkili yağış sonrasında oluşabilecek sel baskınlarına karşı daha önce uyardıklarını hatırlatan Necip Duman etkili yağışın yarına kadar aralıklarla devam edeceğini ifade etti.

Hava sıcaklığının 28 dereceden 23'e düştüğünü kaydeden Duman, perşembe gününden itibaren yeniden havaların ısınacağını bildirdi.