Antalya’da TOKİ konutlarında patlama!

Antalya'daki TOKİ konutlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada, 2 kişinin öldüğü belirtildi.

Antalya’da TOKİ konutlarında patlama!
Hürriyet'te yer alan habere göre Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesi'nde TOKİ konutlarında 4 katlı bir binanın 3'üncü katından gelen patlama sesini duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler binanın çevresine emniyet şeridi çekerek inceleme yaptı. İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Uzunkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerinde iki ceset bulunduğunu belirtti.

Patlamanın nedeniyle ilgili araştırmanın sürdüğünü dile getiren Uzunkaya, "Tüp patlaması olabilir ya da başka bir şey olabilir, onu inceliyoruz. Şu an bir kadın, bir erkek cesedi var. İki kişi öldü, biri kadın biri erkek. Geniş çaplı incelememiz devam ediyor. Kesin olarak söylüyorum, terör bağlantısı yok." diye konuştu.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Patlamada ölenlerin 49 yaşındaki Mustafa Alper ve 44 yaşındaki Nurcan Demiröz olduğu saptandı. Patlamanın, eski madenci olan Alper’in hazırladığı dinamit lokumu nedeniyle gerçekleştiği ileri sürüldü.

VALİLİK: 'TERÖR BOYUTU YOK'

Antalya Valiliği, sabah 06.00 sıralarında Döşemealtı İlçesi’ndeki TOKİ konutlarında meydana gelen patlamayla ilgili yazılı açıklama yaptı. İlk belirlemere göre ölenlerden 49 yaşındaki Mustafa Alper’in Konya nüfusuna, 44 yaşındaki Nurcan Demiröz’ün de Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen açıklamada, "İki şahıs arasında geçmişe dayalı duygusal ilişki ve irtibatlarının bulunduğu, aralarında çıkan ve sebebi bilinmeyen bir tartışma sonrasında M.A. isimli şahsın sabah 05.30 sıralarında bayanın ikametinin kapısına geldiği, içeriye girmek için zorladığı, bu esnada sebebi henüz belirlenemeyen bir patlama neticesinde 2 şahsın da olay yerinde öldüğü anlaşılmıştır" denildi.

Her iki şahsın da bir terör örgütüyle bağlantılarının olmadığı, patlamanın bir terör boyutunun bulunmadığı kaydedilen açıklamada, Mustafa Alper’in ’uyuşturucu madde satmak’ ve ’fuhuşa aracılık’ suçlarından kaydının olduğu; Nurcan Demiröz’ün ise eğlence mekanlarında çalıştığının belirlendiği ifade edildi.