Apple Disney’i satın alacak mı?

Apple ve Disney'in birleşecekleri konuşuluyor. Anlaşma gerçekleşirse Suudi Aramco'dan önce Apple dünyanın ilk trilyon dolarlık şirketi olacak.

Apple Disney’i satın alacak mı?
Sözcü'nün haberine göre Apple Disney’i satın alabilmek için gereken 200 milyar dolar nakit parayı bir araya getirmeyi başardı. Satın almadan sonra iki şirketin toplam değerinin 1 trilyon dolar olabileceği belirtiliyor.

RBC Analisti Steven Cahall iki şirket arasındaki anlaşmanın muhtemel olduğunu ifade ediyor. Apple ve Disney’in birleşmesinin Netflix’e darbe olabileceği belirtiliyor. Öte yandan Apple’ın Disneyland’larda yapabileceği teknolojik yeniliklerin piyasayı heyecanlandırıyor.

YÜZDE 40’I ANLAŞMAYI DESTEKLİYOR

Tim Cook geçen haftalarda yaptığı bir açıklamada çok büyük bir satın alma yapabileceklerini söylemişti. Şirketten alınan bilgilere göre yönetim kurulu üyelerinin yüzde 40’ı Disney’in satın alınması anlaşmasını destekliyor.

Apple’ın Disney’i satın almasının Disney’in şirket merkezinin Apple gibi vergi cenneti İrlanda’da olmamasından dolayı iPhone’un yaratıcısının daha yüksek kurumlar vergisi ödemesine neden olacak.

DISNEY’İN NEYİ VAR?

178 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en büyük medya şirketi olan Disney Marvel, Lucas Arts ve Disneyland gibi dev markalara sahip. Disney ABC, ESPN gibi TV kanallarına da sahip.