Aracın bagajından rehine çıktı!...

Malatya'da rutin yol kontrolü yapan polis ekipleri, şüpheli bir aracın bagajında elleri ve ayakları bağlı bir adam buldu. Rehin alınan İlhan S.'nin İstanbul'dan Hakkari'ye götürüldüğü belirlendi.

Aracın bagajından rehine çıktı!...
Sabah'ta yer alan habere göre Malatya'da Yakınca Polis Lojmanları önünde rutin uygulama yapan polis ekipleri, Nihat D. yönetimindeki aracı durdurdu. Nihat D. ve yanında bulunan Gökhan D. ile Nihat D.'nin kimlik kontrolü yapıldığı sırada araçtan "imdat, kurtarın" diye ses gelmesi üzerine ekipler, aracın bagajını açtırdı. Bagajda, ayakları ve başı çuvala geçirilmiş, elleri kelepçeli ve ayakları bağlanmış halde bir kişi bulundu. Bagajda bulunan İlhan S. ile otomobildeki Nihat D, Nihat D. ve Gökhan D. polis merkezine götürüldü.

UYUŞTURUCU ANLAŞMAZLIĞI

Uygulama devam ederken durdurulan araçta da, önceki araçtaki şahıslardan birine ait kimlik bulundu. Araç sürücüsü Kemal D.'nin de sahte kimlik taşıdığı belirlendi. Gözaltına alınan dört zanlının 4 yıl önce uyuşturucu ticareti nedeniyle haklarında işlem yapıldığı, yargılamalarının sürdüğü, uyuşturucu ticareti nedeniyle aralarında anlaşmazlık çıkması üzerine İlhan S.'yi otomobilin bagajında rehin tutarak İstanbul'dan Hakkari'nin Yüksekova ilçesine götürmek üzere yola çıktıkları anlaşıldı. Mahkemeye sevk edilen Nihat D., Gökhan D. ve Kemal D. ile bagajda bulunan ve başka suçtan yakalama kararı olan İlhan S. tutuklandı. Nihat D. ise serbest bırakıldı.