Arakanlılara Türk modeli

Myanmar’daki Budist zulmünden kaçan Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş’te çadır kentler kurulacak. Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı, “Türkiye’deki çadır kentleri örnek aldık, benzerlerini kuracağız” dedi

Arakanlılara Türk modeli
Vatan'da yer alan habere göre Budist katliamından kaçan yüz binlerce Arkanlı Müslüman’ın Myanmar’a geri gönderilmesi gündemde. Ancak Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mufazzal Hüseyin Chowdhury, Türkiye’deki çadır kentlerin benzerinin ülkesinde kurulacağını açıkladı.

Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara çok iyi bir misafirperverlik örneği gösterdiğini belirten Chowdhury, “Türkiye bu kadar insana yer verdi. Türk halkı çok iyi çalıştı. Biz de bunu örnek aldık. Türkiye’deki çadır kentlerin benzerini Bangladeş’te kurmaya çalışacağız. Bu konuda Türk hükümetiyle birlikte çalışacağız” diye konuştu.

1 milyon kişi sığındı

Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara zulüm yapıldığını vurgulayan Chowdhury, bu nedenle yaklaşık bir milyon Rohihgya Müslümanı’nın ülkelerine sığındığını ifade etti. Chowdhury, ülke olarak Arakanlı Müslümanlara yardım etmek için çalışmalar yürüttüklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti: “İnsanlık adına biz de bir şeyler yapmak istiyoruz. Bununla birlikte Myanmar’da yaşayan Müslümanlar için sadece Türkiye değil bütün ülkeler bir şeyler yapsın, bir şeyler söylesin.”