Arda Turan 'deriyi' kurtarır mı?..

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Deri Tanıtım Grubu’nun ünlü futbolcu ile reklam anlaşması imzalamasına tepki gösterirken, “Arda, Türkiye’de star. Dünyada değil” dedi

Arda 'deriyi' kurtarır mı?..
Yeni Asır'dan Emirhan Ergen'in haberine göre Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Deri Tanıtım Grubu'nun Barcelona'da forma giyen yıldız futbolcu Arda Turan'ı reklam yüzü olarak seçmesinin doğru bir tercih olmayabileceğini söyledi.

Arda Turan'la ilgili soru işaretleri olduğunu dile getiren Galiko, "Deri Tanıtım Grubu, Arda Turan ile bir reklam anlaşması imzaladı. Çok önemli bir isim ancak doğru kişi olmayabilir. Arda Turan'ın Türkiye dışındaki ülkelerde tanıtım baskısı ne kadar?" dedi.

"İsmini duymadım"

Galiko, "Bugün İtalyan, Alman televizyon kanallarını takip ediyorum. Arda Turan'ın ismini bir kez duymadım. Türk deri sektörünün hedefi tüm dünyada tanınmak. Örneğin, geçtiğimiz yıllarda Deri Tanıtım Grubu Fransa'da dünyaca ünlü bir moda dergisiyle bir reklam yapıldı. O reklamı Türkiye'de çok duyan olmadı ancak tüm dünya bildi. Arda Turan Türkiye'de bir star. Ancak, Türk deri sektörünün hedefi Türkiye değil dünya" diye konuştu" diye konuştu.

Rus sorunu

Deri sektörünün 2005 yılından beri çeşitli sıkıntılarla mücadele ettiğini dile getiren Galiko, Rusya'nın İzmir için büyük bir pazar olmadığını söyledi. Galiko, "İzmir'in Rusya'yla büyük bir ilişki yok. Rus pazarında çalışanlara buradan bazı firmalar giysi hazırlayıp satıyorlar. Direkt Rusya ile bire bir çalışan çok az sayıda şirket var. Rus krizinin İzmir'de çok fazla bir etkisi yok. Bunun prensip olarak bilinmesi gerekiyor" dedi. Türkiye'de deri sektörünün yeni hedef pazar arayışlarının bugün değil yıllardan beri süregeldiğini de söyleyen Galiko, "2008'den itibaren dünyada büyük bir ekonomik kriz var. Rusya'ya kayıt dışı giden çok mal var. Bütün bunlarla ilgili sorunlar ve yeni hedefler Rus uçağı düşünce mi Türk deri sektörünün aklına geldi. Deri Tanıtım Grubu 10 yıldır çalışıyor. 10 yıldır Amerika gibi hedef pazarlar var. Kriz başlamadan önce de vardı" dedi. Galiko, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2015 yılı ihracat rakamlarına göre İzmir'in en fazla deriyi sırasıyla Almanya, Rusya, Fransa, İtalya, ABD' ye ihraç ettiğini dile getirdi.

Darbukayla dans ediyor

Deri Tanıtım Grubu'nun yurtdışı tanıtımlarında kullanılacak olan Arda Turan'ın rol aldığı video yayınlandı. Hedef pazarlardan biri olan Çin'e atıfta bulunarak hazırlanan videoda, Çinli bir genç kız, darbuka çalıyor, Arda Turan karşısında Türk derisinden üretilen ayakkabıları ile dans ediyor. 3 bölümden oluşan filmde, darbuka ritimleri ve Arda Turan'ın adımları gittikçe hızlanıyor. Sonunda atışmayı Arda Turan kazanıyor.
Konular Spor Haberleri