'Argo' filminin çekimleri sürüyor

Amerikalı oyuncu Ben Affleck; hem yönetip hem de başrolünde olduğu 'Argo' adlı filmin gösteri sahnesi için, Karaköy'de Tahran ortamı yarattı.

'Argo' filminin çekimleri sürüyor

Amerikalı aktör Ben Affleck'in yönetip başrolünü üstlendiği ve birçok sahnesi Türkiye'de çekilen 'Argo' isimli film; Karaköy'ü Tahran'a çevirdi! Daha önce Etiler'in bir sokağını İran'da bulunan Kanada Konsolosluğu'nun sokağına benzeten Affleck; geçtiğimiz hafta da Karaköy'de Tahran ortamı yarattı.


HERKESİ ŞAŞIRTTILAR

250 kişiden oluşan gösterici topluluğu ile yapılan çekimler için; Karaköy'deki bütün dükkanların isimleri Farsça olarak değiştirildi. Caddeden geçen bütün arabalara İran plakaları takılırken sokakların isimleri de Farsça'ya değiştirildi. 50'ye yakın çarşaflı figüranın da rol aldığı çekimlerde; Karaköy meydanına dev bir Humeyni posteri asıldı. İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu Ayetullah Humeyni'nin 10 metrelik siyah beyaz afişi; yolu Karaköy'e düşen vatandaşları şaşırttı.

CIA AJANI MENDEZ

Karaköy'ü set olarak kullanan 'Argo' filminin gösteri sahnesi için 250 kişilik figüran ekibi; ellerinde silah ve pankartlarla "Humeyni" diye bağırarak yürüdü. Flmde; 'Tony Mendez' isimli bir CIA ajanını canlandıran Ben Affleck de rol gereği göstericilerin arasına daldı. "Bilim kurgu film çekiyoruz" diye izin alıp Tahran'daki Amerikan rehinelerini kurtaran CIA operasyonunun anlatıldığı film; 2012 yılında gösterime girecek.

KÖFTE DÜRÜME BAYILDI

Karaköy'deki çekimlerde hiç yerinde durmayan Ben Affleck, yoğun temposuna rağmen kendisiyle konuşmak isteyen hayranlarına zaman ayırdı. Set arasında, figüranların yediği köfte dürümü görüp merak eden Ben Affleck; açık havada köfte dürüm yedi. Dürümün yanında light kola içen yakışıklı oyuncu, hayli keyifli görünüyordu.


Öner Öngün