Argo filminin çekimlerine başlandı

1979'da İran'da yaşanan rehine krizini anlatan 'Argo'nun çekimleri başladı. Film için Etiler'deki iki sokak trafiğe kapatıldı.

Argo filminin çekimlerine başlandı

Ünlü aktör Ben Affleck; yönettiği ve aynı zamanda da başrolünü üstlendiği 'Argo' isimli filmin bazı sahnelerini Türkiye'de çekiyor. Daha önce de mekan araştırması için İstanbul'a gelen Affleck, bu kez filmini çekmek için şehirdeydi. Dünyaca ünlü oyuncu ayağının tozuyla 'Argo'yu çekmeye başladı. 1979'da İran'da yaşanan rehine krizini konu alan ve 2013'te vizyona girecek olan filmin Türkiye'deki ilk sahneleri de objektiflere yansıdı.

İşte, aktör George Clooney'in de yapımcısı olduğu 'Argo'nun Türkiye'deki ilk çekimlerinden özel notlar:

Türkiye'deki çekim bölgelerinden biri olan Etiler, film için İran sokaklarına benzetildi. Etiler'deki iki sokak tamamen trafik ve yaya girişine kapatıldı.

Filmde kullanılacak arabalara İran plakaları takıldı. Binalar Farsça yazılarla süslendi.

200'e yakın yerli ve yabancı set görevlisi çalıştı.

Film seti için sokağa döner tezgahından tatlı büfesine kadar birçok gezici restoran kuruldu.

Çekimler sabahın erken saatlerinde başlayıp hava kararıncaya kadar devam etti. Affleck; Etiler'den sonra çekime Kapalıçarşı'da devam edecek.

Affleck'in yakın korumalığını daha önce de Monica Belucci'yi koruyan Çağdaş Agun yapıyor.

AFFLECK CIA AJANI ROLÜNDE

'Argo' filmi; 2007'de Wired dergisinde yayınlanan 'CIA, Bilim-Kurgu Çekiyoruz Numarasıyla Tahran'daki Amerikan Rehinelerini Nasıl Kurtardı?' adlı makaleden uyarlandı. Yapım; 1979'da CIA'nin İran rehine krizi sırasında kaçırılan altı Amerikalı elçilik çalışanını kurtarma çalışmasını konu alıyor. Ben Affleck yönetmenliğini üstlendiği filmde; CIA ajanı Tony Mendes'i canlandırıyor.

MİNİBÜSÜ KALDIRAMADI

15 gün Türkiye'de kalacak olan Ben Affleck, sette rahat tavırları ile dikkat çekti. Set aralarında sigara içen Affleck; bir ara çekimde kullanacağı eski model Wolkswagen minibüs çalışmayınca; aracı hareket ettirmek için kaldırmaya çalıştı ama başaramadı.