Arif Sağ: "Bu yaşta kavga mı edeyim?"

Seçimlere bir gün kala Arif Sağ ve ekibinin üyelikten ihraç edilmesiyle gerginliğin tavan yaptığı Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Olağanüstü Genel Kurulu, tartışmalı başladı.

Arif Sağ: "Bu yaşta kavga mı edeyim?"
Milliyet'ten Seçkin Şenvardar'ın haberine göre Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde dün gerçekleşen kurula ekibiyle birlikte alınmayan Sağ, “Bizi içeri almıyorlar. Bu yaşta kavga mı edeyim?” dedi.

Arif Sağ: "Bu yaşta kavga mı edeyim?"

Divan Kurulu’na Arif Sağ’ın desteklediği kişiler seçilince, sanatçının ihraç kararı kaldırılarak, salona girişi sağlandı. Sağ ve beraberindekilerin salona girmesiyle ortalık karıştı. Bu duruma tepki gösteren geçici MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Sabah ve yönetim kurulu üyeleri, genel kurulun iptal olması için imza toplayarak salondan ayrıldı. 

Arif Sağ: "Bu yaşta kavga mı edeyim?" - Resim : 2

Otel çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, TOMA’lar hazır bekledi.

‘Adaleti düşündük’

MESAM’ın tüzüğüne uygun davranılmadığını kaydeden Fuat Güner, “Hukuksuz ne varsa yapıyorlar. 109 üye hiçbir şartları yerine getirmeden, tüzüğüne uygun olmayarak buraya kaydedilmiş. Biz tüzüklerdeki doğruluğu, adaleti düşünerek kararlar verdik. Burada ağalık düzeni kurulmuş ‘Biz ne dersek o olur’ diyorlar. Kimse ismi büyük diye affedilemez. Herkes yasaya uymak zorunda. Yapılan usulsüzdür, bu genel kurul geçersiz olacak” diyerek salondan ayrıldı.