Arkadaşları Cemal Kaşıkçı'yı anlattı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın arkadaşları Kaşıkçı’yı İHA’ya anlattı. Siyasi Araştırmalar Arap Formu Başkanı Nebil Bekiri: “O yalnızca bir gazeteci değil, aynı zamanda büyük bir siyasi düşünce adamıdır” dedi.

Arkadaşları Cemal Kaşıkçı'yı anlattı
İHA'nın haberine göre Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na giren ve bir daha kendisinden haber alınmayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti gizliliğini koruyor. Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair iddialar yapılırken Suudi yetkililer ise bu iddiaları yalanlıyor. Polis ise, Cemal Kaşıkçı'nın izini her yerde arıyor. Kaşıkçı, Suudi Arabistan için sadece sıradan bir gazeteci değil. Arap dünyasında büyük bir etkisi olan ve 2017'den beri Washington Post gazetesinde köşe yazan Kaşıkçı, 1958 tarihinde Medine'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Suudi Arabistan'da bitirdikten sonra Indiana State Üniversitesinden işletme yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. Kariyerine muhabir olarak başlayan Kaşıkçı pek çok günlük ve haftalık Arap gazetelerinde çalıştı.

Suudi Arabistan'da birçok gazetede önemli görevlerde bulunan Kaşıkçı, Al Madina isimli gazetede Yazı İşleri Müdürlüğü ve Genel Yayın Yönetmenliği Vekilliğine getirildi, Suudi Arabistan'ın önde gelen Arab News adlı İngiliz gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Yardımcılığı yaptı. Gazeteci kimliğinin yanı sıra siyasette de adından söz ettiren Kaşıkçı, İngiltere ve ABD'de Suudi Arabistan Büyükelçiliği yapan Prens Türki Al Faysal'ın Medya Danışmanlığı görevinde de bulundu.