Arnavutluk bayrak rekoru kırdı!..

Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu ikinci maçında ev sahibi Fransa ile karşılaşan Arnavutluk ekibinin taraftarları, açtıkları Kırmızı- Siyah bayrak ile Guinness Rekorlar kitabına girdi.

Arnavutluk'tan bayrak rekoru!..
Fransa: 2 - Arnavutluk: 0

CİHAN'da yer alan habere göre EURO2016 Fransa A Grubu'nun ikinci maçında Fransa, Arnavutluk ile karşı karşıya geldi. Organizasyonun ev sahibi Fransa, iyi oynadığı, gol bulmakta zorlandığı Arnavutluk'u son dakikalarda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

Marsilya'daki Velodrome Arena'da oynanan ve İskoçya Futbol Federasyonu'ndan hakem William Collum'un düdük çaldığı maçta Fransa'ya 3 puanı getiren golleri 90. dakikada Antoine Griezmann ve 90+5. dakikada Dimitri Payet kaydetti.

Bu sonuçla Fransa grupta iki de iki yaparak 6 puanla liderlik koltuğuna otururken, gruptan çıkmayı da garantiledi. Arnavutluk ise puansız son sırada kaldı.

MAÇIN GOLLERİ

90. dakikada Fransa, Antoine Griezmann ile son dakikada golü buldu. Bu dakikada sağ kanatta topla buluşan Adil Rami ortasını yakın direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Antoine Griezmann kafa vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu: 1 - 0.

90+5. dakikada Fransa, Dimitri Payet ile farkı ikiye çıkarttı. Paul Pogba'nın uzun pası ile ceza sahası sol çaprazının gerisinde topla buluşan Andre-Pierre Gignac rakibini çalımlamak isterken topun kontrolünü kaybetti. Boşta kalan topu kontrol eden Dimitri Payet ceza sahasına girdi ve topu sağ tarafına çekerek sağ ayağı ile yerden plase bir vuruş yaparak topu kalecinin solundan uzak direğin dibinden ağlara gönderdi: 2 - 0.

Stat: Velodrome Arena
Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya)
Fransa: Hugo Lloris, Adil Rami, Bacary Sagna, Patrice Evra, Laurent Koscielny, Blaise Matuidi, N'Golo Kante, Kingsley Coman (Dk. 68 Antoine Griezmann), Anthony Martial (Dk. 46 Paul Pogba), Dimitri Payet, Olivier Giroud (Dk. 77 Andre-Pierre Gignac)
Arnavutluk: Etrit Berisha, Mergim Mavraj, Ansi Agolli, Elseid Hysaj, Arlind Ajeti (Dk. 85 Frederic Veseli), Ermir Lenjani, Amir Abrashi, Ledian Memushaj, Burim Kukeli (Dk. 74 Taulant Xhaka), Andi Lila (Dk. 71 Odhise Roshi), Armando Sadiku
Goller: Dk. 90 Antoine Griezmann, Dk. 90+5 Dimitri Payet (Fransa)
Sarı kartlar: Dk. 55 Burim Kukeli, Dk. 81 Amir Abrashi (Arnavutluk), Dk. 88 N'Golo Kante (Fransa)
Konular Spor Haberleri