Artvinli iş adamından ‘çılgın proje’

İş adamı Sıtkı Kahvecioğlu, Artvin’de şehre en hâkim tepeye kaidesiyle birlikte 35 metre yüksekliğinde Atatürk heykeli yaptırıyor.

Artvinli iş adamından ‘çılgın proje’

Gezdiği ülkelerde gördüğü dev boyutlu heykellerden etkilenen iş adamı Sıtkı Kahvecioğlu, Artvin’de şehre en hâkim tepeye kaidesiyle birlikte 35 metre yüksekliğinde Atatürk heykeli yaptırıyor.

Atatepe Projesi’ni 2003 yılında Atatepe Mevkii’nde başlattıklarını anlatan Kahvecioğlu heykelin çevresinin de okçuluk, atış poligonu ve restoranla donatılacağını belirterek heykelin bölgeye gelen turist sayısını da artıracağını vurguladı. Kahvecioğlu Atatürk heykelinin hemen yanında 60 metrelik göndere 216 metrekarelik bir Türk bayrağı çekileceği bilgisini de verdi.

Çalışmaların Tiflis Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Jumber Jikia başkanlığındaki ekiple yürütüldüğünü kaydeden Kahvecioğlu 4 milyon liraya mal olacak projede heykelin çelik konstrüksiyon çalışmasının yüzde 70’lik kısmının tamamlandığını anlattı. İşadamı “Heykeli 29 Ekim 2011 Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirip, Türk ve Gürcü cumhurbaşkanlarının katıldığı törenle hizmete açmayı planlıyoruz’’ dedi.