Arzu Sabancı'ya 'Malta vatandaşlığı' iddiası soruldu

İş adamı Ömer Sabancı’nın eşi Arzu Sabancı, çekirdek ailesinin Malta vatandaşı olmadığını söylerken “Vize kolaylığı sağladığı için çevremde birçok insan var Malta'dan vatandaşlık alan. Ama biz buna gerek duymadık” dedi.

Arzu Sabancı'ya 'Malta vatandaşlığı' iddiası soruldu
Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör geçen haftalarda Sabancı ailesinin birçok üyesinin Malta vatandaşlığına geçtiğini iddia etmişti. Sabah Gazetesi'nden Tuba Kalçık’a konuşan Arzu Sabancı da kendisinin ve çekirdek ailesinin Malta vatandaşlığına geçmediğini söylerken ailenin diğer üyeleri hakkında yorum yapmadı.

Arzu Sabancı’nın sabah’a verdiği röportajdan bir kısım şöyle:

Oğlunuz Hacı Bey eğitimini yurt dışında aldı ama Türkiye'ye geri dönüp burada iş hayatını devam ettirdi. Son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan beyin göçünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Üç oğlum var; Hacı, Hakan, Kerim. Üçü de eğitimlerini yurt dışında tamamlayıp Türkiye'ye dönüp iş hayatına atıldılar.

Evet, son günlerde çok tartışılan bir konu oldu beyin göçü. Gençler daha iyi koşullarda çalışmak için yurt dışına göç etmek istiyor ama şu unutulmamalı; aile ve vatan sevgisi de çok önemli. Biz Anadolu kültüründen gelmiş bir aileyiz.

Eşim Ömer de, ben de çocuklarımızı sevgi ve sorumluluk bilinciyle, gelenek, göreneklerimizi öğreterek yetiştirmeye çalıştık. Vatan sevgisini aşıladık küçük yaşlarından itibaren onlara.

Ülkelerine hayırlı insanlar olmaları benim anne olarak en büyük arzum.

Onlar da hem ülkelerine daha yararlı olmak, hem babalarının, dedelerinin kurduğu işlere sahip çıkmak adına Türkiye'ye döndüler.

Sabancı Ailesi'nden bazı kişilerin Malta vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Siz de Malta'dan vatandaşlık aldınız mı?

Ben ve çekirdek ailem Malta vatandaşı değiliz. Vize kolaylığı sağladığı için çevremde birçok insan var Malta'dan vatandaşlık alan. Ama biz buna gerek duymadık, vatan sevgisi her şeyden mühimdir.