Asena Tuğal: "Analitik düşünme yapım var!"

Asena Tuğal, Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisinde ‘Tabibe Leyla’ karakterini canlandırıyor. Müthiş bir okul yaşantısıyla, tescilli güzelliğiyle, ülkemizi tekvando ve kürek sporlarında yurtdışında dereceler kazandıran Asena Tuğal, sevilen yapımda doktor olarak karşımıza çıkıyor.

Asena Tuğal: "Analitik düşünme yapım var!"
Asena Tuğal'ın Akşam'da yer alan röportajı...

Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldunuz. Bunun yanında hem de tescilli güzellerimizden, hem de kürek ve tekvando sporlarında ülkemizi temsil edip yurtdışında dereceler kazandınız. Oyunculuk hangi ara ve nasıl ortaya çıktı?


Doğrusu elimden geldiğince yeni şeyler denemeyi seviyorum. Çünkü farklı branşlarda bir şeyler öğrenmek kendinizle ilgili yeni şeyler keşfetmenizi de sağlıyor. Ve insan kendini tanıdıkça, kendisine doğaya diğer canlılara bakışı da zenginleşiyor. Oyunculuğa gelince güzellik yarışması zaten oyunculuğun önünü açan bir mecra ve ben de yarışmanın faydasını gördüm. Yarışma sonrasında gelen tekliflerden sonra değerlendirmeye karar verdim ve bu sebeple eğitim aldım. Sonrasında mesleğim olmasına karar verdim.

DÖNEM KADINLARI DAHA GÜÇLÜ

Filinta dizisinde oynama teklifi nasıl geldi?


Dizide Nur Sultan’ı oynayan Gülşah, eski arkadaşımdır o aracı oldu. Sonra yapımcılar ve menajerim dizi hakkında bilgi verdiler. Ben de ilk sezonu izleyince çok beğendim ve sonrasında anlaştık.

Dizide ‘Leyla’ karakterini canlandırıyorsunuz. Leyla nasıl bir karakter ve sizinle benzerlikler taşıyor mu?

Dönem kadınları genelde güçlü ama sakin duruşları olan kadınlar diye düşünürüm. Haklarını ararken şu an şehirli bir kadının sahip olduğu imkânlara sahip değiller ve açıkça fikirlerini ortaya koyma şansları az. O nedenle daha olgun ve sakin davranıyorlar şartlar gereği. Leyla karakteri dönemine göre çok aydın bir kadın. O dönemde padişahtan özel izin alıyor Almanya’da Tıp tahsilini yapıyor ve dönemindeki tek kadın tabip. Tüm bu farklılığına rağmen fikirlerini şartlara uygun sunmayı tercih eden bir Avrupa kadınından ziyade Osmanlı kadını gibi reaksiyon gösteren bir karakter. Ben reaksiyonlarımda o kadar temkinli değilimdir her zaman analitik düşünürüm ve bir şey yapılması gerektiğinde kuraldışı davranabilirim.

İLERİDE AKSİYON DİZİ NEDEN OLMASIN

Aksiyonu bol bir dizidesiniz. Siyah kuşak tekvando sahibi olarak ‘Leyla’ gibi sakin bir kişilik yerine sporcu kimliğinizi ortaya çıkartacak sert bir karakteri oynamak istemez miydiniz?


Şu an çizdiğimiz karakterin dövüş bilmesi Leyla’nın naif yanının inandırıcılığını zorlar diye düşünüyorum. Ama ileride farklı bir işte aksiyon sahnelerinde yer alabilirim.

Setinizin İzmit’te olması ve gidip gelmek zor olmuyor mu sizin için?

İnanın bazen trafik sebebiyle İstanbul içi setler daha zorlayıcı olabiliyor. Ben İzmit’ten İstanbul’a geçtiğim saatlerde trafik sorunu yaşamıyorum. O yüzden böyle bir sıkıntım yok. Bunun dışında plato da çalışmanın mekân avantajı da yadsınamaz.

ÇOCUK İÇİN HER ŞEY NASİP KISMET

Setteki dostluklarınız nasıl? Ekipte ve dışarıda görüştüğünüz en iyi arkadaşınız kim mesela?


Set arasında beklerken zaman geçirdikçe daha iyi tanıyoruz birbirimizi. Ben genelde sette insanları tanıyıp bir karar veren ve iş bitince daha yakın arkadaşlıklar kuran biriyimdir.

Şahin Irmak ile nişanlısınız ve kendisi ‘Çocuk yapmak için evleniyoruz’ açıklaması yapmıştı. Evlilik ne zaman? Ve hemen çocuk yapacak mısınız?

Kader kısmet o işler…

Şahin Bey, oyunculuğunuzu nasıl buluyor? Diziyi birlikte izleyip, oyunculuğunuzu konuşup, eleştiri yapıyor musunuz?

Evet, fırsat buldukça ona da izlettiririm ve eleştirilerini dinlerim.

HAYATIMDA ‘ASLA’ KELİMESİNİ KULLANMAM

Kendinizde en beğendiğiniz özellikleriniz nelerdir?


Disiplinli ve çalışkanımdır. Ve matematikçi olduğum için analitik düşünme yapım var.

Nasıl bir karakter ‘oynasam, çok daha mutlu olurum’ diyorsunuz?

İnanın bilmiyorum.

Dizinizde en beğendiğiniz karakter hangisi?

Leyla’ya karşı objektif olamayacağımı belirtiyorum torpil geçiyorum ve Leyla diyorum.

Hayatınızda ‘Asla vazgeçmem’ dediğiniz 3 şey nedir?

Her şey su gibi akıp gidebiliyor elimizden, tutamıyoruz. O yüzden asla kelimesini kullanmayı sevmiyorum.

Son olarak hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

İyi filmlerde oynamak ve değişik zor rollerin altından başarıyla kalkan bir oyuncu olmak istiyorum.
Konular Röportaj