Aslan'a acı reçete!

Sezonu 5 Ağustos’taki Süper Kupa maçıyla Akhisarspor karşısında açacak Galatasaray’da kadro sıkıntısı planları bozuyor.

Aslan'a acı reçete!
Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'ın haberine göre iki haftalık İsviçre kampı sona eren Galatasaray, İstanbul'a döndü. Hazırlık maçlarında FC Wil'i 1-0 yenen, PSV'ye 3-1, Valencia'ya 2-1 kaybeden sarı-kırmızılı takım iyi sinyaller vermedi.

İşte bunun nedenleri:

1-
İlk etap çalışmasının yapıldığı Zürih çok merkeziydi ve kamp için ortam elverişli değildi. Bir hafta sonra Montrö'ye geçen takım, idmana otobüsle geldi. 30 dereceyi aşan sıcak hava futbolcuları bunalttı.

2- Savunmayı önde kurmak isteyen Fatih Terim'in beklentilerini Maicon-Ahmet Çalık ikilisi karşılayamadı.
Bu sisteme çabukluğu ile en uygun stoper olan Denayer'in transferi hala çözülemedi.

3- Geçen sezon 6 golle merkez orta sahadan en az katkıyı alan şampiyonluk adayı Galatasaray'da 32 yaş ortalamalı Donk-Fernando- Selçuk üçlüsü ağır kalıyor. Ndiaye tarzı 8 numara takviyesi şart.

4- Kampa kilolu gelen Gomis hiç hazır değil. Transfer söylentilerinden etkilenen Fransız forvetin durgun hali dikkatlerden kaçmadı.

5- Savunma hattındaki isimlerden Serdar Aziz ile Brezilyalı Mariano yaşadıkları sakatlıklar yüzünden takımdan ayrı kaldı.

6- Şu ana kadar Muğdat Çelik ve Onyekuru takviyesi yapan Galatasaray'da kadronun Şampiyonlar Ligi seviyesi için yeterli olmadığı, PSV ve Valencia maçlarında net şekilde ortaya çıktı.
Konular Spor Haberleri