Aslı Baş davasında flaş gelişme!..

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesinde 2.5 yıl önce ünlü iş adamı Ahmet Bayer’in evinin balkonundan düşüp ölen ünlü manken Aslı Baş davasıyla ilgili tutuklu bulunan Bayer’in büyük oğlu serbest bırakıldı.

Aslı Baş davasında flaş gelişme!..

İş adamı Ahmet Bayer’in oğlu 18 ay sonra serbest kaldı. Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan Hakan Bayer için akşam saatlerinde toplanan mahkeme heyeti Hakan Bayer’i serbest bıraktı. Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Bayer, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan Bilirkişi Raporu’nda incelenen dosyalarının ardından serbest kaldı. Bayer, Bodrum’da bulunan evine döndü.

Olay, Bodrum’da 21 Temmuz 2010 tarihinde meydana geldi. Ahmet Bayer’in Yalıkavak beldesindeki evinin balkonundan düşen Baş’ın neden düştüğü belirlenemeyip adli makamlarca incelemeye alındı. Bilirkişi raporları, 2003 yılının Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın intihar etmemiş atıldığını yazmıştı: Bunun üzerine Ahmet Bayer ve iki oğlu yargılanmaya başlandı. Yapılan incelemelerin usülsüz olduğunu ileri süren Ahmet Bayer oğullarının suçsuz yere içeride yattığını ifade etmiş ve incelemelerde bulunan bilirkişilerin doğru tesbit yapmadığını mahkemeye sunmuştu. Bunun üzerine mahkeme yeniden bilirkişi oluşturulması yönünde karar verdi, sonra Ahmet Bayer’in küçük oğlu Volkan Bayer tutuksuz yargılanmaya devam etti. Büyük oğlu Hakan Bayer de 18 ay Muğla Cezaevinde yattı. Bilirkişilerin raporları mahkemeye sunmasının ardından dün akşam saatlerinde mahkeme heyeti tarafından incelenen raporlar dahilinde Volkan Bayer’in de tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

AHMET BAYER KONUYA İLİŞKİN NELER SÖYLEMİŞTİ? (VİDEO)

AHMET BAYER’E SÜPRİZ

Oğlunun serbest bırakılacağından haberi olmayan işadamı Ahmet Bayer ise, işleri nedeniyle İstanbul’da haberi aldı.Bayer, oğlunun serbest bırkıldığını duyunca büyük sevinç yaşadı ve "adaletin yerini bulduğunu" ifade etti. İlk uçakla Bodrum’a geleceğini anlatan Ahmet Bayer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim için sürpriz oldu, çıkacağını bilmiyordum çok sevindik. Adalet yerini buldu. Benim ailem bu olayda suçsuz. Boşuna yargılanıyorlardı. Ben boşuna yargılandım. Aslı Baş intihar ettiğini söyledik ailesi inanmadı. Onlara da bir şey diyemiyorum acılı bir aile evlatlarını kaybetti. Ben ve oğullarım bu olayda suçsuzdur. Benim oğlum suçsuz yere 18 ay yattı. Bilirkişi raporları Aslı Baş’ın intihar ettiği yönündeydi ama oğlum yine cezaevine gönderildi. Biz adalete inanan insanlarız adalet yerini buldu.”

İHA