Aslı Baş davasıyla ilgili bir 'bilinmeyen' ortaya çıktı!..

Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili hazırlanan müfettiş raporunda delilleri kararttığı belirtilen Savcı Oruç'un HSYK tarafından uyarıldığı ardından da Samsun'a hakim olarak atandığı ortaya çıktı.

Aslı Baş davasıyla ilgili bir 'bilinmeyen' ortaya çıktı!..
Akşam'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre Bodrum’da işadamı Ahmet Bayer’in villasından düşerek hayatını kaybeden mankenler kraliçesi Aslı Baş dosyasında ihmali olduğu iddia edilen savcı Ramazan Oruç ile ilgili müfettiş raporu tamamlandı. İhmalleri ile delillerin karartıldığı raporda tek tek anlatılan savcı kusurlu bulundu. Ancak HSYK o savcıyı adeta koruyarak önce uyarı cezası verdi ardından bu cezayı kaldırıp Samsun'a hakim olarak atadı. 

Rapora akşam ulaştı

AKŞAM, HSYK Başmüfettişi Ahmet Demiryürek’in hazırlamış olduğu rapora ulaştı. Hazırlanan raporda şu görüşlere yer verildi:

DELİLLERİN HEPSİ TOPLANMAMIŞ

'Olay günü olayın şüphelilerinden Ahmet Bayer'in otel içerisindeki şahsi konutunda herhangi bir inceleme ve araştırma yapılmadığı, ölen Aslı Baş'a ait odada ise inceleme yapılmasına rağmen oda içerisinde bulunan tüm ilaç kutularına el konulmadığı gibi ilgiliye ait olduğu düşünülen kesilmiş tırnakları delil sayılmamış. Ola­ya şahit olabilecek kişilerin 1,5 yıl sonra tespiti yapılmış.'

İNTİHAR ETTİĞİNE İTİBAR ETMİŞ

'Savcı Oruç'un, Aslı Baş'ın şüpheli ölümüne en başından itibaren "intihar" gözüyle baktı­ğı, kol­luk görevlilerinin olayın intihar olmadığı, tereddütlerine itibar etmemiştir.'

Delilleri karartmış

HSYK Başmüfettişi Ahmet Demiryürek’in 28 sayfalık raporunda Savcı Ramazan Oruç’un soruşturmaya gerekli özeni göstermediği, düzensiz çalıştığı ve delilleri kararttığına yer verilerek ceza verilmesi istendi.

Bayer'in ifadesini almamış

2011 tarihinden sonra dosyayı adı geçen Savcı Oruç'tan devir alan Savcılar Bilgin Bakır ve Bülent Baki tarafından yapıldığı, bu tarihe kadar sonradan şüpheli durumuna düşen Ahmet Derya Bayer,  Volkan Bayer ve Hakan Sadi Bayer'in şüpheli olarak beyanları alınmadığı belirlendi.

ARAŞTIRMA YAPILMAMIŞ

Olayın en başında vücutlarında darp veya cebir izi bulunup bulunmadığı yönünden de herhangi bir raporun aldırılmadığı, hakkında suç delillerini gizlemekten dava açı­lan şüpheli Murat Umirov yönünden de hiçbir araştırmaya girişilmediği, olay üzerinden 1,5 yıldan fazla süre geçtikten sonra şüpheli olduğunun ortaya çıkması üzerine dinlenebildiği tespit edildi.

SORUŞTURMAYI 4 AY GECİKTİRMİŞ

'Tüm bilgi ve belgelerden Savcı Ramazan Oruç'un olayın en önemli delili olan görüntü kayıtlarının çözümü için gerekli kayıt cihazına 4 ay el koymayarak ölümlü bir olayın soruşturmasını geciktirdiği, ölümlü bir olaya ilişkin olan böyle hassas bir soruşturmada yaklaşık 4 aylık gecikmenin makul karşılanamayacağı düşünüldüğünden. Savcı Oruç'un bu yöndeki savunmasına itibar edilmemiş, adı geçenin görevde kayıtsızlık ve düzensizlik gösterdiği kanaatine varılmıştır.'