Aslı Baş'ın cinayete kurban gitti iddiası!

Bilirkişi raporunun ardından manken Aslı Baş'ın cinayete kurban gittiği iddiaları güçlenirken, Ahmet Bayer'in telefon kayıtları davayı başka bir boyuta taşıdı. Bayer'in hatırlı kişilerden yardım istediği iddia edildi.

Aslı Baş'ın cinayete kurban gitti iddiası!

Manken Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili bilirkişinin hazırladığı rapor, cinayet iddialarını güçlendirirken, tutuksuz olarak yargılanan işadamı Ahmet Bayer’in bazı milletvekillerini arayarak, soruşturma için yardım istediği ileri sürüldü. Bayer’in, çok ünlü bir işadamına ait şirketi kayıtlı cep telefonuna, soruşturma savcısı Bülent Baki’nin sicil numarasını göndererek, yerini değiştirmeye çalıştığı da iddia edildi.

Club Flipper’in sahibi işadamı Bayer’in kızı için yapmayı düşündüğü doğum gününü organize etmek için iş anlaşması yaparak Bodrum’a giden manken Aslı Baş, yemeğin ardından kaldığı villada esrarengiz şekilde ölü bulunmuştu. Genç mankenin ailesi ve dostları olayın intihar değil cinayet olduğunu ileri sürerken, Ahmet Bayer ve o geceye katılan isimler ölüm şeklinin intihar olduğunu iddia etmişti. 3 ayrı savcının baktığı soruşturmada, bilirkişi ve kriminal incelemeler sonucu, cinayet iddiaları ağırlık kazandı.

Hatırlı kişileri mi aradı?

Başta avukat Fahri Sefa Küpcü olmak üzere Bayer ailesinin telefon kayıtlarını istemesiyle soruşturma yeni bir safhaya ulaştı. Özellikle Ahmet Bayer’in olaydan sonra TBMM santralinden birkaç milletvekiliyle görüştüğü, vekillerden soruşturma hakkında bazı isteklerde bulunarak, yardımcı olmasını istediği öne sürüldü. Emekli bir müsteşarla da görüştüğü tespit edilen Bayer’in kamuoyunda çok iyi tanınan bir işadamının şirketine ait bir cep telefonuna, “cinayet” şüphesini tekrar gündeme getiren son savcı Bülent Baki’nin sicil numarasını göndererek, tayinin çıkarılmasına çalıştığı ileri sürüldü.

İşte cinayeti düşündüren nedenler:

- Ahmet Bayer, genç mankenin o gece hapla birlikte alkol aldığını söyledi. Ancak Adli Tıp Kurumu kan ve midede iki bulguya da rastlamadı.

- Aslı Baş’ın öldüğü sırada üzerinde bulunan kıyafet ortadan kayboldu.

- Aslı Baş’ın atladığı yerde kısa, sık ve sert bir ağaç topluluğu vardı. Dolayısıyla ince bir kıyafet giydiği için de vücudunda ya da bacağında mutlaka çizik olması gerekirdi. Yapılan muayenede, iz, çizik olmadığı belirlendi.

- Saat 02.33’te avluda yaralı bulunan 32 yaşındaki manken için önce ambulans değil, Club Flipper’da görevli doktor arandı.

- Olay yerine gelmesi gereken ilk savcı, sabah villaya geldi. Ancak savcının geldiği saatte olay yeri yıkanmış, bilerek ya da bilmeyerek delil toplanmasının önüne geçilmişti.

- Aslı Baş’la yemeğe katılmadığını söyleyen Nilgün Okur isimli kişi, olay gecesi Baş’ın epey içki içtiğini söyledi. Bu şekilde verdiği ifadenin “yalan” çıkması üzerine Okur hakkında “yalan beyan vermek”ten yakalama kararı çıkartıldı. Okur’un havayoluyla ABD’ye gittiği kaydedildi.

- Aslı Baş’ın kolunda kırık ve başının arka tarafında darbe tespit edildi. Darbenin olduğu yerin, düşmeden olmasının mümkün olmadığı raporlarla vurgulandı.

- Genç mankenin psikolojik tedavi gördüğü, ilaç aldığı yönündeki iddialar ortaya atılmasının ardından olay yeri inceleme görüntülerine göre bu tip ilaçların kutusundan açılmadığı, ayrıca kanında da benzer maddeler bulunmadğı tespit edildi.

Son dakikaları

- 01.11’de üzerinde yemekte   giydiği kıyafetle yukarı çıkarak,   doğumgünü hazırlıkları için harcama   yaptığı Ahmet Bayer’e ait kredi kartını  iade ediyor.

- Baş, 01.19’da sevgilisi Amir Tarkan’ı arıyor. Tarkan cevap vermiyor. Ancak THY’de görevli olarak çalışan Amir, 01.30’da manken sevgilisine “Ne oldu. İyi misin?” şeklinde mesaj atıyor. Aslı Baş 01.41’de “Duygulandığını, ağladığını bu nedenle konuşamadığını” yazıyor.

- Aslı Baş, 01.42’de odasına inerek, bir gecelik giyiyor.

- 01.48’de tekrar yukarı kata çıkıyor.

- 01.59’da Hakan Bayer telefon açarak görüşme yapıyor.

- 02.33’te düştüğü belirtilen Aslı için 13 dakika sonra kulüp doktoru aranıyor.

Erdal KILINÇ / MİLLİYET İNTERNET SİTESİ