Aslı Şen: "Modada ‘asla’ yoktur"

Aslı Şen: "Modada ‘asla’ yoktur bence. Çünkü ‘Asla giymeyeceğim’ dediğim şeyleri zaman içinde giydim. Fakat trend oldu diye vücuduma uymayan tasarımları hiçbir zaman giymem"

Aslı Şen: "Modada ‘asla’ yoktur"
Harper's Bazaar dergisinden Pelin Kaya'nın röportajı...

Sıradan bir gününüz nasıl geçiyor?

Sabah spor yaptıktan sonra mutlaka İstinye'deki ofisime uğruyorum. Haftada iki günümü ya da en azından öğle saatlerini arkadaşlarıma ayırmaya özen gösteriyorum. Tabii şu aralar Ashley Joy'un kurulum aşaması olduğu için 7/24 çalışıyorum.

Bu işi yapmasaydınız hangi meslekte olmak isterdiniz?
Stratejik marka iletişimi ya da pazarlama üzerine akademisyen olmak isterdim.

Tarzınızı nasıl yorumlarsınız?
Tarzımı spor şık diye yorumlayabilirim. Etek ve renkli aksesuvarlar vazgeçilmezlerim. İddialı parçaları düz ve spor tasarımlarla birleştirmek hoşuma gidiyor. Ayrıca lüks markaları da, ulaşılabilir tasarımlarla birlikte kullanmaya özen gösteririm. Modada 'asla' yoktur bence. Çünkü 'Asla giymeyeceğim' dediğim şeyleri zaman içinde giydiğim oldu. Fakat trend oldu diye vücuduma uymayan tasarımları hiçbir zaman giymem.

MODANIN ESİRİ OLMAM

Gece şık bir davete katılırken ne giymeyi tercih edersiniz?

İçinde kendimi iyi hissettiğim kıyafetlerle her yere gidebilirim. Ama genellikle gideceğim mekan ve davetin özelliğine göre seçim yapmaya gayret ediyorum.

Stilinizi ve gardırobunuzu belirlerken ne tür parçalar ön planda oluyor?

Sezonda öne çıkan parçaları kendi tarzımda karıştırarak kullanmak hoşuma gidiyor. Baştan ayağa tek bir markanın tasarımlarını giymek bana göre değil.

Moda felsefeniz nedir?

Moda; tüketime yönelik olsa da çok eğlenceli bir kavram bana göre. Kısacası esiri olmadan eğlenebildiğim, keyif aldığım bir konu.

Yeni sezonda dikkatinizi en çok çeken koleksiyon kime ait?

Gucci'nin bu sezondaki cesur desenleri, modelleri ve aksesuvarları favorim.

En beğendiğiniz moda ikonları kimler?

Olivia Palermo, Alexa Chung ve Sienna Miller.

Nerelerden alışveriş yapmayı tercih ediyorsunuz?

Çok seyahat etmeme rağmen Türkiye'den alışveriş yapmayı tercih ediyorum. Gittiğim ülkelerin kendi markalarına da bakmadan dönmem. Türkiye'de en sevdiğim tasarımcılarsa; Dilek Hanif ve Nedret Taciroğlu.
Konular Röportaj