Atalay Demirci hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Komedyen Atalay Demirci hakkında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Atalay Demirci hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi
Hürriyet'te yer alan habere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, komedyen Atalay Demirci hakkında hazırlanan iddianame Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Demirci’nin yargılanmasına 17 Ağustos’ta başlanacak. İddianamede Demirci’nin “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ve “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamalarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

HAKAN ŞÜKÜR VE ENES KANTER KONUŞMALARI DOSYADA

Atalay Demirci'nin, FETÖ ile irtibatının olduğu bilinen Hakan Şükür ve Enes Kanter ile yapmış olduğu Twitter konuşmalarının belirlendiği kaydedilen iddianamede, konuşmalara yer verildi. Şükür'ün "kimse yardım etmedi" şeklindeki sözünün dikkat çektiği belirtilen iddianamede, Demirci'nin Şükür'ü teselli etmeye çalıştığı belirtildi. Demirci'nin Twitter üzerinden Kanter'e ise "Enes'im biliyorum az çok tahmin edebiliyorum. Allah yardımcımız olsun hepimizin kardeşim. Tedbiren takibi bırakmak zorundayım bu arada anlarsın kardeşim" şeklinde mesaj attığı kaydedildi.

İddianamede, Demirci'nin üstünde ve evinde yapılan aramalarda ele geçirilen bir adet telefon, bir adet bilgisayar, bir adet Ipad, 31 Ocak 2011 tarihine ait Zaman gazetesinin ilk sayfası ve çeşitli sayılarda CD/DVD ile flash belleğe el konulduğu belirtildi.

Ayrıca idianamede ifadesine yer verilen Demirci, örgütün bankası olan Bank Asya'da hesabının olduğunu, 17-25 Aralık sürecinden sonra bu hesabında cüzi miktar bırakarak tüm kredi kartı ve hesaplarını kapattığını söyledi. Demirci, 15 Temmuz darbe girişiminden 10 gün önce Enes Kanter ve Hakan Şükür ile görüntülü konuştuğunu anlatarak, Kanter ile görüşmelerinde kendisinden almış olduğu 100 bin dolar borcu planladığı tarihte ödeyemeyeceğini söylediğini iddia etti. Demirci, Şükür'le ise kendi sıkıntıları nedeniyle görüştüğünü öne sürdü.