ATATÜRK BÜSTÜNE SALDIRI!..

Erzurum'da Milli Mücadele Parkı'nın içinde bulunan Atatürk büstü, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce tahrip edildi...

ATATÜRK BÜSTÜNE SALDIRI!..

Erzurum'da park içerisindeki bronz Atatürk büstü, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Sökülerek yere atılan Atatürk büstü, belediye ekipleri tarafından onarılarak yeniden yerine konulurken; polis de saldırganların kimliklerinin belirlenmesi için inceleme başlattı.

Mahalli İdareler Yasası ile 29 Mart seçimleriyle birlikte faaliyetlerine son verilen Kazım Karabekir Belediyesi'nin AK Parti'li eski Başkanı Dursun Şahin, 4 yıl önce Sanayi semtinde yaptırdığı Milli Mücadele Parkı'nın içine Atatürk ve silah arkadaşı Kazım Karabekir Paşa'nın bronz büstlerini yerleştirdi. Cumartesi gece yarısı kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, mermer kaide üzerinde bulunan Atatürk büstünü söküp, yere attı. Sabah saatlerinde semt sakinlerinin Atatürk büstünü yerde görmesi üzerine olay yerine gelen polis, Kazım Karabekir Paşa'ya ait büste zarar verilmediğini tespit etti.

Polisin haberdar ettiği Yakutiye Belediyesi ekipleri, tahrip edilen Atatürk büstünü kısa süre içerisinde onararak, yeniden mermer kaidesine yerleştirdi. Polis olayla ilgili inceleme başlatırken, semt sakinleri de Atatürk büstünün tahrip edilmesini ?provokasyon' olarak değerlendirirken, Milli Mücadele Parkı'nın da iyi korunmadığından yakındı.

Olay yerinden fotoğrafları haberin diğer fotoğraflarına tıklayarak görebilirsiniz..