Atatürk Havalimanı'nda özel jet düştü!

İstanbul’dan havalanan özel jet iniş takımı arızası çıkınca acil iniş yapmak istedi. İniş sırasında pistten çıkan uçak alev aldı. Kazada iki pilot, bir hostes ve bir yolcu yaralandı.

Atatürk Havalimanı'nda özel jet düştü!
Hürriyet'te yer alan habere göre Atatürk Havalimanı’nda dün akşam facianın eşiğinden dönüldü. Kıbrıs Ercan Havalimanı’na gitmek üzere hazırlıklarını tamamlayan pilotlar Muzaffer Kütük ve Mehmet Mümin Turan, hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet Şahin Fener’in içinde bulunduğu TC-KON tescilli jet, saat 21.20’de havalandı.

Kalkıştan sonra Cessna Citation VII tipi çift motorlu uçakta iniş takımı arızası ortaya çıktı. Kuleyle bağlantı kuran pilotlar, Atatürk Havalimanı’na geri dönme kararı aldı.

Pilotlar, öncelikli iniş izni istedi. Bunun üzerine havalimanında görevli itfaiye ekipleri alarma geçti, 17-35 sağ pistinde önlem alındı.

SÜRTÜNMEDEN YANDI

Jet saat 21.30’da piste teker koydu ancak iniş takımlarının katlanması ve havanın yağışlı olması üzerine, pistte kontrolsüz bir şekilde kaymaya başladı. Bu sırada uçakta sürtünmeden kaynaklı yangın ve parçalanmalar başladı.

Jet pisti bitirip havalimanı sınırına 100 metre kala dururken içeridekiler yaralı olarak dışarı çıkmayı başardı. Yanan uçak, pistte hazır bekleyen itfaiye tarafından köpük sıkılarak söndürüldü. Yaralılar hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle Atatürk Havalimanı trafiğe kapatıldı. Çok sayıda uçak İstanbul semalarında tur atmak zorunda kaldı.

Atatürk Havalimanı'nda özel jet düştü!

Habere ilişkin görüntüleri izlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!..