Atatürk Havalimanı’nda uçuşlar başladı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda canlı bomba saldırısının ardından kapatılan uçuş trafiği, yaklaşık 5 saat sonra açıldı. Patlamadan sonra havalimanının durumunu gören yolcular, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Atatürk Havalimanı’nda uçuşlar başladı
CİHAN'da yer alan habere göre Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinin bulunduğu bölgedeki terör saldırısının ardından uçuş trafiği durdurulmuştu. Patlama sırasında uçakta bekleyen yolcular saatlerce terminale girmek için bekledi. Yaklaşık 5 saat sonra hava trafiği normale dönmeye başladı.

Havalimanına patlamanın ardından ilk olarak gelen Türk Hava Yolları (THY) TK25 Taipei - İstanbul seferini gerçekleştiren uçak oldu. Yolcular terminal çıkışında gördükleri manzara karşısında adeta şoke oldu. Dış hatlar yolcu çıkış kısmında patlama sebebiyle tamirat çalışmaları yapıldı. Gelen yolcular, personellerin geçtiği kapıdan alındı.

Yolculardan Adnan Macit, “Sıkıntı yoktu. Buraya geldik uçaktan inmeyeceğimizi söylediler. Ondan sonra patlama olduğunu söylediler. Patlama olduğunu duyunca uçakta 4 saat beklemek zorunda kaldık” dedi. Sinem Makki ise patlama sırada burada olmadıklarını, uçakta beklediklerini aktardı.

Uçakta yaklaşık 4-5 saat beklediklerini dile getiren Makki, “Giriş bölümünde olmuş her halde ateşlemeler falan olmuş. Ondan sonra iki canlı bomba olmuş. O arada herkesi uçakta beklettiler. Biz 4 saat bekledik. Uçakta bize anlattılar. Bombalı saldırı olduğu, bu sebeple dışarı çıkılmasına izin verilmiyor denildi. Havalimanına geldim çok şaşırdım.” diye konuştu.