Atilla Aydoğdu yazdı: "Bu sene de bekâr gezecekler"

Onlar ekranların müzmin bekârları. Yıllardır o kanal senin, bu kanal benim dolaşarak taliplerini arıyorlar ve hep “sezon finali” görüyorlar...

Atilla Aydoğdu yazdı: "Bu sene de bekâr gezecekler"
Vatan'dan Atilla Aydoğdu'nun ilginç tespitlerle dolu yazısı...

Muazzez Hanım: İlle de döşü kıllı olsun!

Yıllar önce Almanya’ya gidebilmesi için yaşını 10 yaş büyüttüklerini iddia ettiği için şu anda 65 yaşında mı yoksa 75’inde mi kimse emin değil. Beş yıl önce henüz başörtüsüz iken katıldığı programda Esra Erol için sarf ettiği “Siz Allah’ın en son peygamberisiniz” cümlesi hâlâ hatırlarda. Yıllar içinde dolaşmadığı kanal kalmadı; bu yılki durağı Seda Sayan’ın Evleneceksen Gel’i oldu. Uzun boylu, yakışıklı ve özellikle “döşü kıllı” bir talip arayışından hiç vazgeçmedi. Bir diğer şartı da gelen adayların kombili bir evinin olması… İzdivaç programlarına altı sezondur Almanya’dan adeta tatil yapmaya geliyor.

Nimet Hanım: Beyaz atlı prensi bekliyor

Üç yıl önce Su Gibi’deydi, geçen yıl Esra Erol’a katıldı, şimdi de Seda Sayan’da taliplerini bekliyor. Kayseri’de yaşayan Nimet’in bu yıl yanında ablası Firdes de vardı üstelik. Ancak iki kardeş bu sezon da evlenemediler. Haftada bir saç rengini değiştiren Nimet’in gelen taliplerine güler yüzlü davrandığını söylemek mümkün değil. Bugüne kadar hiç evlenmediğini ve evlenirse bunun bir aşk evliliği olacağını sık sık dile getiriyor. Beklediği büyük olasılıkla beyaz atlı prens ama gelin görün ki televizyon stüdyolarına atla girmek pek mümkün değil.

Polat Bey: İsteyenin bir yüzü kara

Miami’de yaşayan Polat Bey, her yıl memleketi ziyarete geldiğinde farklı bir izdivaç programında kendini göstermezse rahat edemeyenlerden. Kendisi 70 yaşını aşmış olmasına rağmen 38 ile 45 yaş arasındaki adayların kendisine gelmesini bekliyor. Üstelik sadece yaşla da bitmiyor aradıkları; gelen adaylar 1.65’in üzerinde boya, 55 ile 60 arası kiloya sahip ve illa ki atletik ve de fit olacaklar. Adayların çocuk sorununun olmaması ise bir başka şartı… Takdir edersiniz ki; günümüzde Miami’ye kapak atmak o kadar kolay bir iş değil.

Ayça Hanım: Abla kardeş eş arıyorlar

İzdivaç programlarındaki tecrübesi neredeyse Esra Erol’inkiyle boy ölçüşür. İki defa evlenip boşanmış olan Ayça, program süresince gerekli gereksiz şekilde mikrofonu eline alarak konuyu kendine getirmekte uzman… Yine kendisi gibi bu tarz programların gediklisi olan Ahmet Bey’le geçtiğimiz aylarda bir küstüler, bir barıştılar. Onlara günümüzün Karagöz’üyle Hacivat’ı gözüyle bakanlar bile var. Esra Erol’da izlediğimiz Ayça’nın kız kardeşi Aylin de Seda Sayan’da taliplerini bekleyenler arasındaydı.

Fatih Bey: Yaşı üç yıldır ilerlemeyen aday

İzdivaç programlarının bir başka gediklisi de o. Yıllarca Su Gibi’de karşımıza çıkmıştı, program bitti, Fatih kanaldan gitmedi. Son iki yıldır Esra Erol’a katılıyor. Kuaför olan Fatih, hemen her adayını çaya götürse de bugüne kadar daha ileriye giden bir tanışması olmadı. Gelen taliplerini tanımaktan ziyade, neden bu işin olamayacağını anlatmaya odaklandığı söylenebilir. Üç yıl önce yaşının 39 olduğunu söylüyordu, bu yıl yaşının hâlâ 40 olduğunu görüyoruz. Eğer Fatih, izdivaç programlarında tanıştığı bir talibiyle dünya evine girerse, izleyiciler bir mucizeye tanıklık etmiş olacaklar.

Yıldırım Bey: Vitrin tamam sıra iklimde

Onu, Esra Erol’un programı ATV’de yayınlandığı günlerden beri tanıyoruz. 60 yaşını çoktan aştığı halde bir türlü yaşını kabul etmemesinden dolayı sık sık Esra Erol’un diline düşüyor. Almanya’dan emekli, üç ev ve iki araba sahibi, boynuna yaptırdığı dövmeleriyle dikkat çeken Yıldırım Bey’in geçtiğimiz yıllarda bir yandan programa katılıp, bir yandan da dışarıdan sevgili edindiği iddia edilmişti. Kendisine gelen adayları tanımaktan ziyade neden kendisine geldiklerini merak eden Yıldırım Bey’in daha uzun yıllar bu programlara katılacağı aşikâr.

(ATİLLA AYDOĞDU / VATAN GAZETESİ)