ATİLLA SARAL MEĞER HACI OLMUŞ

Tiyatro sahnesine çıkıp çocukluk hayaline kavuşan Atilla Saral, aslında bir hacı! Saral, "motorcuların Kabe'si" denilen Alpler'e çıkıp bu unvana ulaşmış..

ATİLLA SARAL MEĞER HACI OLMUŞ

Şimdilerde Tiyatro İstanbul'un "Çılgın Ruh" adlı tiyatro oyununda birbirinden usta sanatçılarla aynı sahneyi paylaşan Atilla Saral, sahne tozunu yuttuğu an hayaline kavuşmuş. Bugüne kadar imza attığı bütün işlerde başarılı olan ve kaliteli duruşuyla örnek olan Saral, keyifli söyleşide mesleğinden aşka kadar birçok konu hakkında samimi açıklamalarda bulundu...

 İlk defa tiyatro sahnesinin tozunu yutmak size neler hissettiriyor?
Görsel sanatlar içerisinde en zoru, en güzeli, en keyiflisi, en disiplinlisi ve en kalitelisi tiyatro. Benim için olması gereken bir kariyerdi. Yaklaşık 300-400 bölüm dizi çektim, 15 tane film yaptım; hayalim buydu ve bunu gerçekleştirdim.

 İstediğiniz yerde misiniz?
Hayatta alabileceğim en güzel ödülleri aldım. Oynadığım dizilerin hepsi inanılmaz reytingler aldı. Emeğimin karşılığını da her zaman aldım…

 Türkiye'nin en iyi 5 erkek mankenini sayın desem, kendinizi nerede görüyorsunuz?
Dışarıdan aldığım tepkiler hep iyi yönde, örnek olduğumu söylüyorlar. Kime sorsan dışarıda ya birinci ya da ikinci sırada ismimi söylerler.

 Magazin basınında çok yer almak, oyuncu ve mankenler için bir başarı mıdır?
Bir yere gittiğinde kapıda 19 tane kameranın seni beklemesi bir başarı değildir. Soytarı olduğun için kameralar seni bekliyor orada! Sen ona öyle bir malzeme vermişsindir ki onun cevabını almak için bekler, ben böyle bir başarı istemem. Bazen bir bakıyorum 1 haftada 5 galaya giden oyuncular var; sonra sağa sola saldırıyorlar. Bu sanatçılık değil!

 Kazancınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Rahmetli babamın tavsiyesine kulak verip toprağa yatırım yaparım. Arsa aldığım yerlerde de birer tesis kurmayı düşünüyorum.

 Adınızın birçok isimle anılması sizi rahatsız ediyor mu?
Kimi rahatsız eder ki; birbirinden güzel isimlerle adınızın anılması. Psikopatlarla anılmıyorum ki; güzellerle anılıyorum. Beni bu güzellerle andığınız için size teşekkür ediyorum.

 Kendi öz benliğimizi kaybettiğimize inanıyor musunuz?
Örf, adet, kültür... Her şeyi kaybediyoruz. Tiyatroyu kaybetmeyelim. Onu koruyalım en azından.

 En yakın arkadaşınız size ne yaparsa affetmezsiniz?
Bana ve aileme zarar verecek bir şey ya da dedikodumu yaparsa affetmem.

 Evli biriyle aşk yaşadınız mı?
Hayır, asla yaşamam.

 Başınız sıkışsa ilk nereye gidersiniz?
Ormana giderim.

 Motor tutkunuz var, motorunuzla yılda 1 kez Avrupa'yı dolaşıyormuşsunuz...
Gordin adlı bir motosiklet grubum var. Almanya, İsviçre, Avusturya, Yunanistan ve İtalya'yı 7 motor 8 günde dolaşıp geldik. Avusturya Alpleri'ne çıktık orada hacı olduk. Çünkü "motorcuların Kabe'si" derler oraya. Dünyanın her yerinden motorcular oraya mutlaka uğrar, virajlardan en zirveye çıkar ve hacı olur.

 Türk olduğunuz için gurur duyuyor musunuz?
Hiçbir zaman gurur duymadım, çünkü Avrupa'nın neresinde olursa olsun hep ikinci sınıfı muamele gördüm. Bir tek İtalya'da gurur duydum. Seneler önce bir yeniçeri gitmiş, orayı yeniden imar etmiş. "El Turko" diye bir yer, Türk olduğumuzu söyledik bizi el üstünde tuttular.

 Avrupa Birliği'ne girebilir miyiz?
Böyle bir şey hayal. Bizim kokoreçimize ve Kurban Bayramı'mıza karışına gıcık oluyorum. 20 sene daha geçse bizi kimse almaz AB'ye. Biz niye girmeye çalışıyoruz ki Avrupa Birliği'ne... Bu ülkenin kıymetini bilelim, onlardan daha zengin bir ülkeyiz ve bizim kimseye ihtiyacımız yok.

 Mankenlikten şarkıcılığa geçenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Onlar mankenlik mesleğini basamak olarak kullanıyor. Mankenliği sevmeyenler kısa yoldan para bulmaya çalışıyorlar.

Tuğçe'yi alkışlayanlar Yaşar'a 'deli' dedi!

 Mekke'ye gidip Hacı olmayı düşünüyor musunuz?
Her Müslüman gibi ben de bunu isterim. Yaşar Alptekin'e niye bunu yaptılar? Hıristiyan olsa bu kadar yazmazlardı. Müslüman bir insan dini seçiyor, gidiyor 'hacı' oluyor gelince de hakkında "Sapıttı" diyorlar, ne sapıttı doğru yolu buldu. Tuğçe Kazaz Hıristiyan olmayı seçti, sonra geri döndü ama Yaşar kadar üstüne gidilmedi. Ben dünyadaki bütün kutsal yerleri gezmek isterim. Mesela çok merak ettim 4 defa Meryem Ana'nın mezarını ziyaret ettim…

 Tuğçe Kazaz eşi için din değiştirdi, Hülya Avşar da bunu yapabileceğini söyledi...
Sonradan Müslüman olanlara gösterilen saygıyı bu kişilere de göstermeliyiz.

Takvim