AVM'leri sivil polisler koruyacak

İstanbul Emniyeti, terör örgütlerinin AVM'lere yönelik saldırı yapabileceği ihtimali üzerine AVM içi ve çevresinde güvenliği sağlayacak 250 kişilik sivil ekip oluşturdu. Ekipler, müşteri kılığında görev yapacak.

AVM'leri sivil polisler koruyacak
SALDIRILARA KARŞI HAREKETE GEÇİLDİ

Akşam'dan Levent Albayrak'ın haberine göre
ihbar ve istihbarat faaliyetlerini değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü AVM'lere yönelik olası saldırıları önlemek için 250 kişilik özel bir ekip oluşturdu. İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasındaki AVM'lerin yoğunluğuna göre dağıtılacak olan timler sivil olarak görev yapacak.

ÖNLEM ALINACAK ADRESLER AÇIKLANMADI

Kimi AVM'lerin içinde kimi ise çevresinde görev yapacak olan timler için farklı birimlerden destek alındı. Ekiplerin bir ay süreyle görev yapması planlanıyor. Uygulamaya ilk etapta yoğunluğun fazla olduğu dört AVM'de başlandı. AVM'lerin hangilerinin olduğu açıklanmayacak.

EYLEM HAZIRLIĞI HAKKINDA EĞiİTİM

AVM'lerde görevlendirilecek timlere başta DEAŞ olmak üzere PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerinde eylemci listesindeki kişilerle ilgili görseller verilerek eylem tarzlarıyla ilgili eğitim alacak. Seçilen personele kısa periyotlu eğitimler verilmesi hedefleniyor.