Avrupa'dan akıl almaz bir skandal daha!

Avrupa Birliği'nin (AB) Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimine kalkışan Fethullahçı Terör Örgütü'nü, AB'nin terör örgütü olarak görmediğini belirtirken, birliğin bu tavrını yakın zamanda değiştirmesini de olası görmediğini açıkladı.

Avrupa'dan akıl almaz bir skandal daha!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Türkiye ile AB arasında terörle mücadele konusunda düzenlenen yıllık diyalog toplantısı için Ankara'yı ziyaret eden Avrupa Birliği'nin (AB) Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, Türk yetkililerle terörle mücadele alanındaki mevcut işbirliği, bunu geliştirmenin yolları, yabancı savaşçılar ve işbirliğini artırmak üzere yapılması gereken yasal düzenlemeler konusunda temaslarda bulundu.

Gilles de Kerchove, "Temaslarımız sırasında, 'AB yeteri kadar adım atmıyor' gibi bize yardımcı olmayan eleştirileri bir kenara bırakıp terörle mücadele işbirliğimizde ilerleme sağlamamıza yardımcı olacak somut alanları belirlemeye çalıştık. Bize yardımcı olacak olan şey, PKK, DAEŞ, DHKP-C ve genel olarak terörle mücadelede daha etkin olabilmemiz için somut işbirliği alanlarını bulmak olacaktır" dedi.

Türkiye ile AB arasında son terörle mücadele diyalog toplantısının geçen yıl 15 Temmuz darbe girişiminden bir ay önce yapıldığını belirten de Kerchove, Avrupanın FETÖ'ye yaklaşımını şu sözlerle dile getirdi:

"AB olarak FETÖ'yü bir terör örgütü olarak görmüyoruz ve AB'nin bu pozisyonunu yakın zamanda değiştirmesini de olası görmüyorum. Ancak elbette Türk dostlarımızın bu konuda söylediklerini ve bize sunduklarını dikkatle dinledik. İade ya da adli işbirliği taleplerini destekleyecek tüm somut bilgileri incelemeye hazırız, böylece Europol (Avrupa Polis Teşkilatı) kapsamında daha somut bir işbirliği geliştirebiliriz"