Avukat Hande Var'dan 'Ceren Hindistan' yorumları

Avukat Hande Var, canlı yayında Ceren Hindistan’ın 'İmam Nikahı’nın hukuki durumunu değerlendirdi.

Avukat Hande Var'dan 'Ceren Hindistan' yorumları

Güzel oyuncu Ceren Hindistan, imam nikahlı eşinden daire ve 5.000 nafaka ile boşandığına dair açıklama yapınca ortalık karıştı.

Basına yansıyan bu haberlerin hukuki tarafını öğrenmek için televizyon kanalları üstlendiği her davadan alnının akıyla çıkan başarılı Avukat Hande Var’ın fikirlerine başvurunca olayın 'hukuki gerçeği' ortaya çıkmış oldu... 

Var açıklamasında; "Türk Medeni Kanunu'nda imam nikahı diye bir kavram tanınmamaktadır ve imam nikahlı kadınlar evlilik birliğinden doğan hiçbir hakka sahip değildir. İmam nikahı modern toplum ve kadın erkek eşitliği ilkelerine aykırıdır. Dolayısıyla bahsi geçen haberde taraflar kendi aralarında anlaşmış olabilirler ancak hukuki olarak mal bölüşümü ve imam nikahlı eşe nafaka verilmesi mümkün değildir. İmam nikahı, kadınların aleyhine çok eşliliği ve hak kaybını getirir" ifadelerinde bulundu.

Ayrıca gündemde çok daha önemli konular olduğunu vurgulayan Avukat Hande Var "Her gün yeni bir kadına şiddet olayı ile karşılaşmaktayız. Her ne kadar biz hukuki ve maddi olarak kurduğumuz derneklerle elimizden geleni yapsakta toplumsal olarak bu duruma bir dur demeliyiz" dedi ve ekledi: "Suriyeli mültecilerin durumu şuan gündemdeki en önemli konulardan biri, empati yapmalıyız ve toplumca destek olmalıyız..."