Aydın'da öğrenci evinde yangın çıktı!...

Aydın'da, bir apartmanın 6'ncı katındaki kız öğrenci evinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Aydın'da öğrenci evinde yangın çıktı!...
Akşam'da yer alan habere göre itfaiye ekiplerince söndürülen yangında, gençleri kurtarmaya çalışan polis memuru ile 4 kız öğrenci, dumandan etkilendi. Ambulansla hastaneye kaldırılan beş kişinin sağlık durumunun iyi açıklandı.

Kurtuluş Mahallesi Sağlık Caddesi'nde bulunan 27 numaralı apartmanın 6'ncı katındaki öğrenci evinde, bugün saat 09.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 4 kız öğrencinin bulunduğu daireden yükselen dumanları görenler yangını, itfaiye ve polise bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine ilk ulaşan trafik polisi Müslüm Bahadır Lale, dairede mahsur kalan ve açık pencereden hava almaya çalışan öğrencileri kurtarmak için vakit kaybetmeden altıncı kata çıktı. Ancak, kapıyı açamadı. Öğrencilerin aşırı korktukları görüldü. İtfaiyenin apartmana ulaşmasıyla daireye girilebildi.

Ekipler, konutta mahsur kalan 24 yaşındaki Hatice Altınpınar, 23 yaşındaki Meryem Gürer, ile Selda Şahin ve 21 yaşındaki Arzu Şahin'i kurtardı. Dumandan etkilenen yüzleri dumandan kapkara olmuş bu 4 öğrenci ile yardıma koşan polis memuru Müslüm Bahadır Lale, ambulansla, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan beş kişinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi. Polis, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan; yangın anını görüntülemeye çalışan apartman sakini A.T. ve oğlu saldırdı. Muhabirin boğazını sıkarak görüntü almasını engellemek isteyen baba oğul, basın mensubunun kamerasını da elinden aldı. Polisin araya girmesiyle baba ve oğlu durduruldu. Gözaltına alınan baba ve oğlu Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.