Aydınlılar Elif’e hayat verdi!

Aydın'ın Efeler ilçesinde lösemi hastası 4 yaşındaki Elif Cemre Çelik için aranan 'beyaz kan', sosyal medyada yapılan paylaşımlarla 2 saatte bulundu.

Aydınlılar Elif’e hayat verdi!
Yeni Asır'dan Kazım Yörükce'nin haberine göre ailesinin yaşadığı Kardeşköy mahallesindeki evinde aniden fenalaşan Elif, Adnan Menderes Üniversitesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi altına alındı. Minik kızın hayatta kalabilmesi için ailesine, halk arasında 'beyaz kan' olarak bilinen aferez trombosit kana ihtiyaç olduğu söylendi. Minik kız için sosyal medyadan kan aranıyor paylaşımları yapıldı. Kısa sürede çığ gibi artan paylaşımların ardından vatandaşlar hastaneye akın ederken aranan kan 2 saat içerisinde bir bağışçıdan bulundu.

YARDIM BEKLİYOR

Kızı için duyarlılık gösteren herkese teşekkür eden anne Gülcan Çelik, "Kemoterapi gördüğü için haftada bir gün kızımın kan alması gerekiyor. Kan ihtiyacı olduğunda vatandaşlar yardımımıza koşuyor. Oğlum Efe'nin iliği, kardeşi için uyumlu çıktı. İnşallah oğlum kardeşine hayat verecek. Ancak kızımın iyi beslenmesi gerekiyor. Bunun için yardım bekliyoruz" dedi.