Ayhan Çarkın: "Ben çaycılık yapıyorum"

Susurluk hükümlüsü eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın 27 Ekim günü 3 arkadaşıyla Deniz Arama Kurtarma Derneği’ndeki esnafı “silahla tehdit” ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Ayhan Çarkın: "Ben çaycılık yapıyorum"
Vatan'dan Elif Altın'ın özel haberine göre Susurluk davası hükümlüsü eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın 27 Ekim günü 3 arkadaşıyla Fatih’te bulunan Deniz Arama Kurtarma Derneği’ndeki esnaftan tehditle para istediği gerekçesiyle gasp suçlamasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti.

Hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çarkın adliyeden çıkar çıkmaz yine bir olaya karıştı. Aynı gün akşam saatlerinde yine Deniz Arama Kurtarma Derneği’ne giden Çarkın silah çekip esnafı tehdit etti. Tekrar gözaltına alınan Çarkın Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda savcıya ifade verdi. Çarkın savcılık ifadesinde suçlamaları reddetti.

Geçmişte yaşadığı hapis olayları nedeniyle aile düzeninin dağıldığını belirten Çarkın, “Yalnız olarak Deniz Arama Kurtarma Derneği’nin bulunduğu İspark’a ait otoparkta bir barınakta kalmaktayım. Burada seyyar olarak çay satarak geçimimi sağlıyorum” dedi.

Devlet için yapmış!

Söz konusu derneğin yöneticisi ve diğer ilgilileri ile aralarında sorunlar yaşamaya başladığını belirten Çarkın, şunları söyledi: "Bunun sebebi de ben bunların tarihi eser kaçakçılığı yaptığını ve kaynağı belli olmayan bol miktarda nakit parayı dernek binasında tutuklarını gördüm. Bu olayı devlete ihbar etmek istedim ve müdahale ettim. Ancak bu eşyaları ortadan kaybettiler. Ben de dikkat çekmek için 27 Ekim günü derneğe ait pompalı tüfeği alarak tabelaya, konteynere ve binaya ateş ettim. Herkesin gözü önünde dernek binasında içerisinde tarihi eser dolu 7 adet sırt çantası, 2 adet para dolu çantaları gördüm. Bunlara müdahale etmek ve devlete teslim edilmesini sağlamak amacıyla ‘Ben buraya devlet adına el koyuyorum’ dedim. Elimde silah yoktu. Kimseden zorla para istemedim."

‘Esnafı sindirmeye çalışıyor’

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği kararında Ayhan Çarkın’ın ilk önce 27 Ekim 2016 günü Deniz Arama Kurtarma Derneği’ne gidip tüfekle ateş ettiğini, ertesi gün mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldığını, aynı günün akşamı saat 22:00 sıralarında tekrar aynı derneğe gelerek silah çekip oradakileri tehdit ettiğini belirtti. Kararda Çarkın’ın sabit ikametgah sahibi olmadığı, benzer eylemleri sürekli tekrarlayarak esnaf olan müştekileri sindirmeye çalıştığı, kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunduğu belirtilerek “silahla tehdit” suçundan tutuklanmasına karar verildi. Hakimlik diğer şüpheliler 3 şüpheliyi ise delil yetersizliğinden adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.