Aykırı gazeteci Ayşegül Ekinci

Aralarında Leonardo Di Caprio, Naomi Campbell, Rihanna, Julian Assange, Daniel Craig, George Clooney gibi isimlerin bulunduğu dünyanın tanınmış yüzleri ile yaptığı özel röportajlarla tanınan gazeteci Ayşegül Ekinci, yine iddialı bir isimle röportaj yaptı.

Aykırı gazeteci Ayşegül Ekinci

Einstein’dan sonra yaşayan en büyük bilim adamı olan Profesör Stephen Hawking ile kendi kurduğu kürsüde biraraya gelen Ekinci, önümüzdeki günlerde yayına girecek bu önemli röportaj öncesi, CNNTÜRK ekranlarından yayınlanan Enver Aysever ile Aykırı Sorular’a konuk oldu.

Güzelliği ile dikkat çeken Ayşegül Ekinci, sorduğu aykırı sorularla tanınan meslektaşı Enver Aysever’in, ‘Dünyadaki tüm gazeteciler Stephen Hawking’in peşindedir. Neden sana röportaj verdi? Senin farkın ne?’ sorusuna, gülümseyerek, ‘Yaptığım işler ortada. Bir şey söylememe gerek var mı’ şeklinde yanıt verdi.

Pakistan, Afganistan, Guantanamo Askeri Üssü gibi dünyanın sıcak bölgelerinde de yaptığı savaş muhabirliği sırasında ölümden dönen, Afganistan’da 11 Eylül’den bu yana hiç bir batılı gazetecinin girmeye cesaret edemediği Akotta Khatta Medresesi’ne girerek TGC’den ödül alan Ayşegül Ekinci, Aysever’in, ‘Stephen Hawking sana evlenme teklif etti mi?’ sorusuna; nedense cevap vermekten kaçındı. Enver Aysever, Ayşegül Ekinci’nin yanıtıyla yetinmeyip, ‘Hadi Ayşegül söyle, bu röportajları yapmak hiç kolay değil, mutlaka seni beğendi yoksa neden bu kadar bir araya geldiniz?’ dedi.

Ayşegül Ekinci, önümüzdeki günlerde yayınlanacak Profesör Stephen Hawking röportajıyla ilgili bilgi vermekten kaçınırken, ‘Stephen Hawking, evren bilim üzerine 50 yıldır çalışmalar yapmakta. Ve, Tanrı’yı bu çalışmaların dışında tutmakta. İlk defa bize verdiği röportajda Tanrı ile ilgili konuştu’ diyerek, merak uyandırdı. Ayşegül Ekinci, Stephen Hawking’in duygusal biri olduğuna dikkat çekerken ‘Başından 2 evlilik geçmiş, yakınları tekrar evlenmek istediğini söylüyor’ sözleriyle kafa karıştırdı.

Ayşegül Ekinci’ye, Aykırı Gazeteci alt yazısı koyan programda Aysever, ‘Stephen Hawking ile görüşüyor musun? O’nu ne zaman tekrar göreceksin?’ diye soru üzerine soru sorunca, Ayşegül Ekinci, ‘Bu konuyu başka bir programa bırakalım’ dedi.

Bunun üzerine ’Enver Aysever, gazeteci Ekinci’ye senin gündeminde Obama’da vardır. Yakında böyle bir röportaj gelecek mi?’ dedi.

Ekinci, ‘neden olmasın?’ şeklinde yanıt verdi.

İşte Ayşegül Ekinci-Enver Aysever’in konuşmalarından bir bölüm