Aylin Nazlıaka: "Yüreğim yanıyor"

CHP’nin aktivist yüzü Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, önceki gün partiden ihraç kararından hemen sonra basın toplantısı yapmak için Meclis’e geldi.

Aylin Nazlıaka: "Yüreğim yanıyor"
Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre gelişi sırasında üzgün olduğu gözlenen Nazlıaka, basın mensuplarına açıklamasını hızlı ve vurgulu yaptı.

Hep CHP’li kalacağını söylerken yakasındaki rozeti tuttu ama bir talihsizlik yaşadı, rozet yakasında ters duruyordu. Konuşmasını tamamladıktan sonra “Üzgün müsünüz?” yönündeki son soru gelince beklenmedik bir refleks ve yüksek bir sesle, “Yüreğim yanıyor” dedi. Bu sırada gözleri dolan ve ağlamasına ramak kalan Nazlıaka, çabuk toparladı ve salondan ayrıldı.

İhraç kararını yargıya taşıyor

CHP’de bir milletvekilinin Atatürk portresini indirdiği iddiasıyla başlayan süreç, Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) kararıyla Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın ihraç edilmesinin ardından yargıya taşınıyor.

Nazlıaka, partiye geri dönüşü için pazartesi günü dava açmaya hazırlanırken, Nazlıaka’nın kendisine iftira attığını belirten Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da Nazlıaka’ya dava açacağını açıkladı.