Aylin Nazlıaka'ya 'kaçak su' cezası

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya, ikamet ettiği sitede kaçak su kullandığı ve usulsüz atık su deşarjı yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan davada, 3 bin 32 lira para cezası verildi.

Aylin Nazlıaka'ya 'kaçak su' cezası
Hürriyet'te yer alan habere göre Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, ASKİ avukatı Çağrı Alkan ile Nazlıaka'nın avukatı Mehmet Cemal Yurtçuoğlu katıldı. Hakim Bülent Katar, bilirkişi raporunun mahkemeye sunulduğunu bildirdi. Taraf avukatları, yeni bir bilirkişi raporu alınması talebinde bulundu.

YÜZDE 20 CEZA İNKAR TAZMİNATİ ÖDEYECEK

Hakim Katar, raporun olaya uygun, gerekçeli ve hüküm kurmaya elverişli bulunduğundan yeni bir rapor alınması talebini reddetti. Katar, yargılamanın bittiğini bildirerek, davayı kısmen kabul ettiğini belirtti.

Mahkeme, Nazlıaka'nın ASKİ'ye 3 bin 32 lira su borcu ödemesine karar verdi. Ayrıca mahkeme tarafından, Nazlıaka hakkında haksız itirazı sebebiyle yüzde 20 oranında icra inkar tazminatına da hükmetti.

Raporda, davaya konu konutun bulunduğu sitenin kuyu suyu kullandığı ve kuyu suyu kullanılması sonucu üretilen atık suyun abone olunmadan kanalizasyona deşarj edildiği tespit edildiği belirtildi.

Ayrıca raporda, bir galeri içerisinden sitenin ana sayacına gelmekte olan şebeke hattında bulunan T bağlantı olduğunun da tespit edildiği aktarıldı. ASKİ, Nazlıaka'nın konutunun bulunduğu sitede yapmış olduğu kontrolde, kaçak olarak su kullandığını ve kuyu suyu bulunduğunu tespit ederek dava açmıştı.