Aynur Aydın: "Sanatta rekabet olmaz"

‘Günah Sevap’ single’ı müzik listelerinde üst sıralara tırmanan Aynur Aydın, yeni albümü ‘Emanet Beden’ ile sevenlerinin karşısına çıktı. Albümle aynı ismi taşıyan parçasıyla kısa sürede dillere dolanan Aynur Aydın, albümün hazırlık aşamasını anlattı.

Aynur Aydın: "Sanatta rekabet olmaz"
Aynur Aydın'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Günah Sevap’ çalışmasının ardından ‘Emanet Beden’ isimli albümle sevenlerinizin karşısına çıktınız. Hazırlık süreci nasıl geçti?


Yeni albümün ismini “Emanet Beden” koyduk. Daha sakin ve duygusal bir albüm oldu. Aşağı yukarı 10 tane şarkı var. 3 tane şarkının müziğini Moh Denebi ile beraber ortak yaptık. Sound olarak kendimi çok yeniledim. Ben de çok heyecanlıyım. En kısa zamanda sizinle paylaşmak istiyorum. Albümün kayıtlarını Stockholm’de gerçekleştirdim. Dev bir orkestra eşlik etti. Sözlerde Günay Çoban, Zeki Güner, Murat Güneş, Habil Ceyhan eşlik etti. Bu sefer benim sözüm yoktu. Çünkü onların sözleri daha ağır bastı. Ama müziğim var 3 tane şarkıda.‘Bir Dakika’ parçasıyla çıkış yaptınız ve şarkı sanal âlemde 1 milyon kişi tarafından tıklandı. Evet hiç alışık olmadığım bir durum. Underdog olmaya o kadar çok alışmıştım ki… Ta ki her yerde 1 numara olana kadar. Her şey değişti bir anda. Yine alışmam zaman alacak. Daha önce de ‘Günah Sevap’ şarkısı böyle benzer etkiler almıştı. Hatta klibimiz en çok listelerde kalan klip oldu. Ama beni bundan daha çok şarkımı birilerinin ağzında mırıldanırken duymak tatmin ediyor.

POŞETLERİM MAGAZİNCİLERİN İLGİSİNİ ÇEKMİYOR

Yaptığınız iş nedeniyle magazinin içerisindesiniz ama sizi çok fazla ortalıklarda göremiyoruz? Özellikle mi tercihiz?

Özellikle tercihim bu değil. Sanırım benim yaşam biçimim onların yeterince ilgisini çekmiyor. Mesela poşetlerim (gülüyor). Ben de ‘Çekmeyin beni’ şeklinde bağırmayı çok isterdim. Galiba poşetlerim onlara fazla bir haber değeri vermiyor (gülüyor).

Aşk olmadı mı bu sürede ya da gizli mi yaşamayı tercih ediyorsunuz?

Şu anda sadece işimle aşk yaşıyorum. Özelimi her zaman özel yaşamayı tercih ediyorum. Sonunda bir klişe cümle kurdum.

Popçular sürekli bir yarış içerisinde. Siz bu yarışta kendinizi nerede görüyorsunuz?

Aslında ben sanatta yarış olmaz diyorum. Ne saçma? At mı koşturuyoruz; neye göre kime göre. Zaten sanatınla yarışmak sanata aykırı. Sanat toplumun aynası. Dünyayı güzelleştirmek için vardır. Yarışmak istesem sporcu olurdum. Rekabet ticarette olur, sanatta değil. Ben sanat yaptığıma göre o yarışın içine girmek istemem.

ZAMANI GELİNCE HAK ETTİĞİM DEĞERİ GÖRECEĞİM

Birçok sanatçı yabancı şarkıcıları taklit etmekle suçlanıyor. Sizce bu durum neyden kaynaklanıyor?


Aslında taklit demek çok saçma. Çünkü herkes bir şekilde kendi yorumunu katıyor. Bariz taklit varsa orada yetenek yoktur ondan (gülüyor). Bana gelince ben zaten kendimi sürekli yenileyen bir insan olduğum için sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum.

Sosyal medyadaki yorumlara baktığımızda sevenleriniz hak ettiğiniz değeri görmediğinizden yakınıyor. Sizce haklılar mı?

Evet! Bence de nerede benim heykelim (gülüyor). Herkesin zamanı gelince er ya da geç hak ettiği değeri alacağına inanıyorum. Olmasa da demek ki hak etmedim.

Olmazsa olmazlarınız var mıdır?

O kadar çok ki. Yüzüm çok kuru, her gün bir markanın kremini kullanmam gerek, tek iyi gelen o çünkü. Her gün sesini duymam gereken insanlar var. Ve çikolata (gülüyor). Her gün yemem gerek yoksa olmaz.

Modayı yakından takip ediyor musunuz?

Modayı takip ediyorum ama takip emek adına istemediğim sevmediğim ya da bana yakışmayanı giyinmem, kullanmam. Bazen insanın kendi seçimleri dünyanın en ünlü modacısının kombininden çok daha süper oluyor. Herkese de bunu tavsiye ederim. Zaten bir kadını en iyi kendini tanır.

TÜRKİYE’DE ÇALIŞMAM ÇOK DOĞAL

Avrupa’da başarılı bir çizgi yakalamışken neden buraya gelip her şeye sıfırdan başladınız?


Çünkü zor olan ve olması gereken buydu. Ben Türk’üm. Türkiye’de yaşamam, çalışmam ve üretmem kadar doğal bir şey olamaz. Evet! Avrupa’da önemli listeleri gördüm gurur verici ama bu yeni albümle yine büyük başarılara imza atacağımı düşünüyorum. Zaten müzik evrensel, sanat evrensel.

BELÇİM BİLGİN İLE DÜET YAPTIK

Albümde ne gibi sürprizleriniz var?


En büyük sürprizim, arkadaşım ve dostum Belçim Bilgin ile olan düet oldu. Belçim oyuncu ama sesi ve ruhu o kadar güzel ki, 2 kadın olarak düet yaptık. Asıl büyük sürprizi dinleyenler şarkıyı duyunca görecek. Çünkü ikimizin sesi o kadar birbirine benziyor ki (gülüyor). Onun için de benim için de kalıcı bir hatıra oldu. Sağ olsun.

MUZIR BİR KIZIM

Dışarıdan çok sakin bir yapınız var. Gerçekte de öyle misinizdir?

(Gülüyor). Aslında o kadar tam tersi bir durum var ki. Ekrana çıkınca insanlara karşı saygısızlık etmek istemiyorum. Sonuçta beni izleyen büyük insanlar da var. Öyle büyütüldüm. Onu da atamıyorum içimden... Normal yaşantımda çok esprili hatta biraz muzır bir kızım. Arkadaşlarım beni çok eğlenceli buluyorlar. Somurtup oturan ciddi birini bile güldürebilirim. İddia ediyorum.
Konular Röportaj