Ayşe Özyılmazel: 'Şarkı yazarken uçuyorum'

Yeni çıkan single'ı 'Su Gibi Gel' ile müzik listelerine geri dönüş yapan Ayşe Özyılmazel, yaşadığı zor günleri atlatmışa benziyor.

Ayşe Özyılmazel: 'Şarkı yazarken uçuyorum'

- İnsanın öncelikleri dönem dönem değişiyor. Kimi zaman aşk, kimi zaman iş, kimi zaman hobiler... Şu sıralar önceliklerinizi nasıl sıralarsınız?
Bir numarada müzik var. Şarkılar ve yeni çıkan single'ım 'Su Gibi Gel' var. Önümüzdeki dönem için hazırladığım albümümün heyecanı var. Sonra yaz var, güneş var, deniz var, konserler var. Yazılar var, arkadaşlar var. Hareketliyim yani.

- Müzik adına imza attığınız projeleri samimi olarak değerlendirebilir misiniz?
Kendimle gurur duyuyorum. Çünkü her geçen çalışmamda daha geliştiğimi ve titiz çalışmayı öğrendiğimi fark ediyorum. Bu işi gönülden yapıyorum. Müthiş bir ekibim var. DMC ile enerjimiz tutuyor, zaten Samsun Demir ve Özden Bora en iyi rehberler. Müzisyen arkadaşlarımla eğleniyoruz. Hislerimi müzikle ifade edebilmenin tadını çıkartıyorum. Samimi olarak değerlendiriyorum, müziğimden çok mutluyum. Devam, hep devam.

İÇİMDEKİ ZEHRİ AKITIYORUM

- Müzik için yazmak mı daha keyifli yoksa yorumlamak mı?
Bence yazmak. Şarkı yazarken uçuyorum, içimdeki zehri akıtıyorum, aşkı hissediyorum. Sonra ortaya çıkan eserin verdiği zevk anlatılamayacak kadar büyük. Çok şanslıyım.

- Peki, gazetecilik mi yoksa müzik mi diye sorarsam?
Ben bu soruyu 'yazarlık mı, müzik mi?' diye algılayarak cevap vereyim. Her zaman yazmak, şarkı yazmak, yazı yazmak, yazmak, yazmak.

- Hangisinde insanlara kendinizi daha kolay kabul ettirdiniz?
Kolay diye bir şey yok. İnsanların neyi kabul edeceğini düşünmek, onun için endişelenmekten büyük bir saçmalık da yok. İşimi yapıyorum, beğenen beğenir. İsteyen görür, istemeyen kafasını çevirir. Bana hava hoş.

ÖNEMLİ OLAN İÇ HUZURUM

- Yaptığınız işlerde eleştirileri ne kadar önemsiyorsunuz?

Hiçlik derecesinde. Önemli olan iç huzurum, kendi onayım. Emin olabilirsiniz öyle kolay kolay kendine onay verebilenlerden değilim.

- Müziğe gazetecilikten önce başlamışsınız ama hangi alanda kendinizi kabul ettirmeniz daha zor oldu?
Bilmem! İkisinde de kolay bir sahnem yok, hatırlamıyorum.

- İnsanları şaşırtan bir evlilik kararı ve peşinden aynı şekilde bir boşanma... Şu sıralar hayatınız nasıl gidiyor?
Güzel, yoğun ve yaz dolu.

- Evlilikten beslendiğinizi söyleyebilir miyiz?
Sorunuzu anlıyorum ama bu konuda cevap yok.

ÇOĞU KADINDAN FARKIM YOK

- Çok zor günler geçirdiğiniz ve ciddi sınavlar verdiniz. Kendinizi güçlü bir kadın olarak görüyor musunuz?

Çoğu kadından farkım yok. Hepimiz güçlü varlıklarız. Kendimi kadınlara her zamankinden daha yakın hissediyorum. Kadın olmayı seviyorum. Kadın dünyasını sadece kadınlar anlar. İyi ki varız.

- Şu sıralar kimlerin albümleri var evinizde, arabanızda?
Rihanna'ya sarmış durumdayım. Evanescence, Jay - Z, Maroon 5, Coldplay ve iPod'da şansıma ne çıkarsa. Hareketli şarkılar dönemindeyim.

- 'Su Gibi Gel' şarkısının hikayesi nedir?
Aslında köşemde anlattım. İnsan sadece bir şeyi kaybedince bocalar, toparlayamayacağını düşünür. Dönüşsüz bulur kendini. Aramaya bile çıkar... Kendini, o asıl kendini yitirince ve yitirdiğini de sesli sesli söyleyemeyince eksilirsin. Su Gibi Gel kendime ciddi ciddi seslendiğim bir şarkı. Öyle yazdım. Şimdi iyiyim.

- Bu sebepten dolayı mı şarkının klibinde yalnızsınız?
Dinleyen istediği gibi algılasın. Birine söylesin, birinin ona söylemesini istesin, kendine söylesin. Fark etmez benim anlatmak istediğim şarkıda var. Görselinde de sadece ben olayım istedim. Başkalarının hayal gücünün gücüne gitsin istemedim.

- Keşke ben yazsaydım ya da ilk ben yorumlasaydım dediğiniz şarkılar var mı?
Olmaz mı? Neredeyse Mazhar Alanson'un ve arkadaşım Yalın'ın tüm şarkıları. Bu konuda çok kıskancım.

İŞİNİZİ YAPIN VE KAÇIN

- Sektörü değerlendirirseniz, dostluk, dürüstlük, samimiyet gibi kavramlar ne kadar bulunabiliyor?

Öyle bir arayıştaysanız o sizin sorununuz. Sizin için üzgünüm. İşinizi yapın ve kaçın. Kendinize ait bir dünya kurun. Saçmalamayın, gidin sevgiyi annenizde arayın.
- Televizyon programına başlayacağınızı duyduk. İçeriği ne olacak?
Bu aslında sürpriz bir haber. Şimdi kısa bir tatile gideceğim.  Yeni şarkım güzel gidiyor. Televizyon işim bir daha ki ayın başında olacak. Aynı zamanda yine sürpriz bir isimle her gün ekranda olacağım.

BİR GÜN ÖNÜMÜZDE DURAMAYACAKLAR

- Genç, güzel ve başarılı bir kadın olmanın avantajları ve dezavantajları var mı sizce?
Hem evet, hem hayır.  Boşverin, olan olmuş biz hep önümüze bakalım. Kadınlar olarak olmayanların derdine yanmayalım, olmayanı konuşmayalım, olduralım. Nasılsa bir gün önümüzde duramayacaklar.

Önder SARIAHMETOĞLU


 

Konular Röportaj