Ayşegül'e bronz madalya!

Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türk sporcuların madalya mücadelesi devam ederken, şampiyonada 3 altın 2 gümüş ve 4 bronz madalyanın ardından Ayşegül Çoban Başol da bir gümüş bir bronz madalya kazandı.

Ayşegül'e bronz madalya!
CİHAN'da yer alan habere göre Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’de devam eden Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nın ikinci gününde podyuma çıkan 53 kilo bayanlarda mücadele eden Ayşegül Çoban Başol toplamda elde ettiği 184 kiloluk derecesiyle Avrupa üçüncüsü oldu. Milli sporcu silkmede ise 109 kiloluk derecesiyle gümüş madalya kazanırken koparmada da 75 kiloluk derece elde etti.

İsrail’de yapılan Avrupa şampiyonasında kürsünün zirvesinde yer alan Ayşegül Çoban Başol, koparmaya kötü başladı. Sporcu 75 kiloluk derece elde etti. Silkme müsabakalarına fırtına gibi başlayan Ayşegül ilk hakkında 105 kiloda başarılı oldu. İkinci hakkında ise 107, son hakkında da 109 kiloyu başarıyla kaldıran sporcumuz bu derecesiyle gümüş madalya kazandı. Ayşegül toplamda elde ettiği 184 kiloluk derecesiyle de Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Toplamda Ukraynalı Lulia Pratova 200 kilo ile birinci, Alman sporcu Julia Schwerzbach 186 kilo ile ikinci sırada yer aldı.
Konular Spor Haberleri